Denne gjengen ser du kanskje billigere i fremtiden - hvis du bruker en liten skjerm.
Teknofil
Denne gjengen ser du kanskje billigere i fremtiden - hvis du bruker en liten skjerm. (Bilde: DreamWorks)

I fremtiden blir filmprisen bestemt etter skjermstørrelsen

Det tror i alle fall DreamWorks-bossen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I dag er som regel den eneste prisforskjellen dersom du skal leie/strømme film basert på om du vil se filmen i HD- eller vanlig SD-oppløsning. Praksisen er vanlig for filmleie via dekoderen, og også Netflix snuser på en lignende forretningsmodell.

Overhodet i animasjonsselskapet DreamWorks – Jeffrey Katzenberg - har dog troen på en noe lignende modell, der man rett og slett betaler en sum tilpasset den skjermstørrelsen man skal se filmen på.

– «Pay per inch»

Katzenbergs utsagn kom i sammenheng med snakk om hvordan filmindustrien skal fornye seg for å fortsette å tjene penger. Han tror ikke bare at denne modellen vil innta markedet, men mener det bare er et spørsmål om når.

Forslaget til Katzenberg tilsier at man skal betale knappe 100-lappen for å se en film på et lerret, omkring 25 kroner på en høyoppløselig TV og knappe 12 kroner på en smarttelefon. Vi har omregnet utsagnet til norske kroner, og man må nok regne med en noe høyere pris dersom en slik forretningsmodell blir realitet her til lands.

For øvrig er det vanskelig å se for seg hvordan det skal fungere i praksis, med for eksempel Chromecast som strømmer innholdet til TV-skjermen din direkte fra mobilen. I så fall må avspilleren klare å gjenkjenne skjermstørrelsen, og ikke oppskalere bildet uansett hva brukeren prøver seg på.

Bruker du Netflix til strømming av film og serier?
Da må du muligens forberede deg på en liten prisøkning
»

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen