Er du sikker på at sjefen bør se denne selfien?
Teknofil
Er du sikker på at sjefen bør se denne selfien? (Bilde: Shutterstock)

Facebook vil forhindre fylle-selfies

«Er du sikker på at sjefen din bør se dette bildet?»

Du er på fest, du har drukket et par øl for mye, og du har telefonen din i hånda. Hadde det ikke vært kjempemorsomt å ta en kjapp selfie, legge den ut på Facebook og skrive en eller annen morsom kommentar under? Joda, det er sikkert kjempelurt! Eller kanskje ikke. 

I framtiden vil du ikke engang trenge å spørre deg selv om det er lurt eller ei - Facebook vil svare for deg. Det skriver i hvert fall Wired, som har snakket med  Yann LeCun, hovedansvarlig for utvikling av kunstig intelligens hos Facebook. 

Gjenkjenner berusede ansikter

Facebook har allerede en rekke smarte algoritmer gående hele tiden. De kan for eksempel automatisk avgjøre om et bilde inneholder for mye nakenhet, eller hvem som er avbildet ved å scanne ansikter.

I framtiden vil systemet kunne gjøre enda mer, blant annet avgjøre om du er beruset i et bilde. Skulle Facebook oppdage at du prøver å laste opp et bilde av deg seg i beruset tilstand, vil systemet komme med vennlige påminnelser om hva du er i ferd med å gjøre. 

– Systemet vil kunne si «Du er i ferd med å publisere bildet offentlig. Er du sikker på at sjefen eller moren din skal se dette?», skriver Wired.

Alle får en «digital assistent»

Men det stopper ikke der. Målet skal være å kunne gi alle Facebook-brukere en slags digital assistent, som passer på deg. Assistenten skal kunne varsle deg hvis noen har lastet opp et bilde av deg uten å tagge deg eller si ifra, slik at du kan ta stilling til det. 

Du kan lese enda mer om Facebooks framtidsplaner i Wireds intervju med Yann LeCun.

Facebooks ansiktgjenkjenning er skremmende god: 
Se hvordan Facebooks «deepFace»-teknologi fungerer »

(Kilde: Wired)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen