Dette er landet med mest ulovlig filmdeling
(Bilde: Karol Kozlowski, Shutterstock)

Dette er landet med mest ulovlig filmdeling

Ny rapport viser hvilket land som har flest pirater.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En ny rapport viser at Russland er det landet i verden som hyppigst deler ulovlige filmer via P2P-teknologi. Det er overvåkningsfirmaet MarkMonitor som det siste halvåret har fulgt 16 filmer og kartlagt hvor mange ganger de ble delt i ulike land, skriver TorrentFreak

De 16 filmene som ble valgt ut var alle populære engelske filmer. Blant titlene finner vi filmer som Frozen, THe Hobbit: the Desolation of Smaug og The Hunger Games: Catching Fire. I alt ble filmene totalt delt over 150 millioner ganger i perioden overvåkingen fant sted. MarkMonitor tok for seg blant annet fildelingsnettverkene eDonkey og BitTorrent.

Russland på topp

Ikke helt uventet er det de største nasjonene som står for de fleste delingene, og selv om det altså er snakk om engelsktalende filmer, troner Russland på topp. De stod for totalt 20 millioner av de  i alt 150 millioner delingene. 

Etterfulgt av den russiske bjørnen finner vi USA på andreplass med Italia, Brasil og Spania på de neste plassene. Tar vi med India, Storbritannia, Frankrike, Filippinene og Ukraina har vi hele topp ti-listen klar. 

Det som også er interessant, er hvor mange prosent av befolkningen i de ulike landene som delte filmene på ulovlig vis. 

Sverige inne blant topp ti

Tar vi nemlig befolkningstallet med i betraktningen, er blant annet amerikanerne langt unna å være de verste i klassen. Med mer enn 310 millioner innbyggere, viser det seg at det kun var omlag 4 prosent som delte filmene videre. Til sammenligning er tallet i land som Russland og Australia langt høyere, der henholdsvis 15 og 16 prosent av befolkningen delte filmer via P2P-teknologien. 

Allikevel er kun ett av disse landene som kommer inn på topp ti-listen. Der er nemlig De forente arabiske emirater på toppen, fulgt av Israel, Estonia, Hellas, Italia, Australia, Qatar, Sverige, Singapore og Nederland på de neste plassene. 

Nederland trekkes også frem som et eksempel på hvor mye penger som står på spill. Det antas at filmbransjen i Nederland alene taper omlag 78 millioner Euro, nesten 650 millioner norske kroner, på at disse filmene deles ulovlig. 

Kina ikke med

Med flest innbyggere i verden, er det kanskje litt rart at Kina ikke finner sin vei inn på en av listene i rapporten. En av grunnene er antagelig at det er snakk om engelske filmer, og at kineserne foretrekker å dele filene sine via andre plattformer og teknologier. 

Samtidig er det heller ikke målt hvor mange som eventuelt lastet ned filmene på andre måter enn via P2P-teknologi. Det er heller ikke tatt med sider som strømmer filmene videre. 

Fildeling er på ingen måte noe nytt fenomen:
Bli med tilbake i tid og se hvordan det gjordes i «gamle» dager (Ekstra) »

(Kilde: TorrentFreak, Scribd)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen