MacBook Air 12 til venstre, Apple Watch til høyre.
Teknofil
MacBook Air 12 til venstre, Apple Watch til høyre. (Bilde: Apple/9to5mac)

- I dag kommer Apple Watch og ny Macbook Air

Følg med på lanseringen i kveld.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apple er som vanlig svært tilbakeholdne med informasjon om sine kommende produkter. Foran vårens storstilte pressekonferanse 9. mars 10:00 i California (18:00 norsk tid) har det derfor vært få rykter å feste lit til. Nå kan imidlertid både The Verge og PhoneArena melde om hver sin nyhet til presskonferansen.

Vi snakker om henholdsvis en ny MacBook Air og Apple Watch, som vi forventer at ser dagens lys nettopp på denne konferansen.

Se lekkede bilder av den nye maskinen nederst i karusellen.

Én MacBook Air og dobbel batteritid

For ikke så alt for lenge siden kunne vi dele nyheten om at den neste innstallasjonen i MacBook Air-serien sannsynligvis ville bli på 12 tommer. Apple selv omtaler ifølge ryktene maskinen som «MacBook Stealth», og den skal ikke lenger være del av et søskenpar; dette blir den eneste modellen. Kanskje mer overraskende er antallet innganger i maskinen; én USB 3.1-inngang (Type C) og en hodetelefoninngang. Dette bekreftes ifølge The Verge av Mark Gurman, mannen som skrev det første innlegget om maskinen for 9to5mac.

Kun to innganger skal bli normen på neste generasjon MacBook Air.
Kun to innganger skal bli normen på neste generasjon MacBook Air. Foto: 9to5mac

Dette har ifølge Gurman gjort det mulig å kutte tykkelsen på maskinen betraktelig, som du kan se på bildet til høyre. Tastene har ikke blitt mindre, men de står en tanke tettere enn i dag.

Apple Watch i all sin prakt. Mon tro om den blir vanntett?
Apple Watch i all sin prakt.  Foto: Apple

Apple Watch på sin side vil trolig få langt bedre batteritid enn først ventet. Ifølge PhoneArena har den gått opp fra katastrofale 2,5 timer ved intensiv bruk, til opptil 5 timer ved samme bruk nå. Ved lett bruk skal batteritiden nå vare et helt døgn, mot 19 timer før. Det går også rykter om en batterisparemodus, som blant annet vil slå av skjermen etter 2 sekunders inaktivitet når den er aktivert.

Kan få Retina-skjerm

De som har testet smartklokken sier at den ikke påvirker batteritiden på den tilkoblede iPhone-en nevneverdig. Det er jo i og for seg veldig positivt. Vi har også tidligere skrevet om den nye MacBook Air-en, og da kom det fram at den muligens også ville bli helt vifteløs og få Retina-skjerm.

Om dette faktisk stemmer vites ikke, men det siste virker litt usannsynlig. Det vil nemlig gjøre MacBook Air til en nesten direkte konkurrent til MacBook Pro. De to maskinene kan begge regnes som såkalte «ultrabooker», og deler mange spesifikasjoner. Om de skulle bli likere nå vil det bli vanskelig å forsvare den langt høyere prisen på sistnevnte.

Hva vi faktisk får se i kveld vet selvfølgelig bare Apple.

Smartklokken vi får se nå er faktisk ikke den første fra Apple:
Dette er den originale «Apple Watch» »

(Kilde: The Verge, PhoneArena)

Kun to innganger skal bli normen på neste generasjon MacBook Air. (Bilde: 9to5mac)
Så mye tynnere er den nye maskinen sett i forhold til en MacBook Air 13,3. (Bilde: 9to5mac)
Tastaturet fortettes en tanke. (Bilde: 9to5mac)
Slik ser tastaturoppsettet ut på den nye maskinen. (Bilde: 9to5mac)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen