Steven Kristoffer Amundsen Sjøkvist og Thomas Siegfried Krampl jobber med windows 8. (Bilde: Microsoft)

I dag kan du lage Windows 8-apper med Microsoft

Gratis hackaton arrangeres i Oslo.

I kveld holder Microsoft et utviklerarrangement for Windows 8. På menyen står blant annet en 24-timers lang hackaton, der de med en appidé i hodet kan jobbe med eksperter fra Microsoft og utvikle programvare ment for Windows 8.

Arrangementet, som heter WOWZAPP, holdes i 112 land. Det skal være det største av sitt slag, ifølge Microsoft. Her i Norge blir arrangementet holdt i Oslo fra fredag til lørdag ettermiddag, i samarbeid med gründerhuset Mesh.

200 personer går sammen

– Nå frir vi til mennesker som ikke har peiling på programmering, men som sitter inne med gode ideer og forslag til app-suksesser, sier Arif Shafique, utviklerevangelist i Microsoft Norge, i en pressemelding.

– Vi ønsker flere deltakere enn kun IT-programmerere og tradisjonelle app-utviklere. Dette er en unik sjanse for studenter og andre kreative mennesker til å få være med på å utviklingen av en app som kan bli lastet ned av tusenvis av brukere, forteller Shafique.

De regner med å samle 200 mennesker som ønsker å lære mer om apputvikling til Windows 8. For å hjelpe til stiller Microsoft med foredragsholdere, seminarer, veiledning underveis, og direkte strømming fra prosessen til de andre arrangementene verden over.

Alle kan delta

De ti beste prosjektene blir premiert, med både produkter og gratis oppfølgning fra Microsoft for å få realisert app-drømmen.

Videre har arrangementet ingen begrensninger på hvem som kan delta, og møter du opp alene blir du satt i lag. Arrangementet er også gratis.

Mer informasjon om arrangementet finner du på Microsofts hjemmesider.

Les også vår stortest av Windows 8 »

(Kilde: Microsoft, pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen