(Bilde: Hardware.no/iStock 6002038)

I dag bør du oppdatere Java

Versjonen du har er allerede under angrep.

Det renner inn med angrep mot Java-plattformen om dagen. Oracle, utvikleren som står bak Java, må stadig rykke ut for å tette nye hull. Nå er tiden igjen kommet for å legge en ekstra stor bandasje rundt Java-installasjonen din.

Oracle har lagt ut en oppdatering som tetter 40 nye hull, hvorav fire av disse også gjelder serverdistribusjoner av Java. Oracle skriver at det er viktig å oppdatere uansett hvilken versjon av Java du har installert på maskinen din, da eldre versjoner sannsynligvis også er utsatt for angrep.

Høy alvorlighet

Det er ikke sluppet noen detaljer om hullene som nå tettes, men minst en av oppdateringene har fått høyeste alvorlighetsgrad. Det betyr at uvedkommene kan få adgang til maskinen din.

For bedrifter som ikke har mulighet til å oppdatere straks, anbefaler Oracle å redusere sjansen for angrep ved å blokkere de typiske nettverksprotokollene som brukes av angripere, inntil den nye versjonen er på plass.

Om du har en veldig gammel versjon av Java, eller har skrudd av automatisk oppdatering, bør du hente ned oppdateringen herfra så snart som mulig. Da bør du imidlertid passe på at du ikke får med en bit uønsket programvare som følger med.

De nyeste versjonene av Java skal oppdatere seg selv, men om du ikke vil vente kan du gå til kontrollpanelet og velge Java --> Oppdater --> Oppdater nå.

Fjern Java for godt

Alternativt kan du fjerne Java en gang for alle. Stadig færre tjenester er avhengig plattformen, og ulempen ved å ha Java installert utveier de fleste fordelen. Du kan fjerne Java og fortsatt kunne bruke nettbanken, sjekke skatten og tippe hos Norsk Tipping.

Her viser vi deg hvordan du kan fjerne Java for godt » 

Les også: Nå lover de at Java skal bli bedre >>

(Kilder: Oracle, NorSIS)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen