(Bilde: LG)

I år kommer 4K til å få sitt store gjennombrudd

Men det er to teknologier til som vil forvandle TV-ene i 2014.

2014 har så vidt begynt, men allerede nå har vi fått en del pekepinner på hvordan TV-året kommer til å utarte seg. Eksisterende teknologier vil komme med langt større slagkraft enn tidligere, der mange nye TV-modeller gjør 4K-oppløsningen mer tilgjengelig for den vanlige mannen i gata.  

TV-en slik vi kjenner den vil faktisk bli forandret rent fysisk. Går vi tyve år tilbake i tid var skjermene buet utover fordi det var slik bilderørene var formet, før LCD- og plasmateknologi tok over og skjermene ble helt rette og flate. Men disse skjermene er ikke lenger moderne. Nå skal de på nytt være buet, men denne gangen stikk motsatt av hva de gamle bilderørene var. 

Det hele starter i USA

Et av årets største høydepunkter for teknologiinteresserte finner sted i Las Vegas i begynnelsen av januar hvert år. Da ruller messen Consumer Electronics Show (CES) i gang, som er verdens største messe for forbrukerelektronikk.  

Verdens største forbrukerelektronikkmesse holdes i Las Vegas hvert år.
Verdens største forbrukerelektronikkmesse holdes i Las Vegas hvert år.Foto: Andrew Zarivny, Shutterstock.com

Her samles alle store produsenter av elektronikk fra alle verdens hjørner for å vise hva vi har i vente av teknologi. Messen brukes både til å promotere årets nye modeller, som noen måneder senere finner veien til butikkhyllene her på berget, men også til å vise nye prototyper. Disse prototypene ender enten opp som en døgnflue, eller i handelen innen noen år – om de faktisk viste seg å være svømmedyktige. Uansett skjebne gir de oss en forsmak på hvordan fremtiden kan se ut. 

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (15)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen