Hyundai oppgraderer Kona Electric
(Foto: Hanne Hattrem, VG)

Hyundai oppgraderer Kona Electric

Men nyhetene dukker først opp i 2020-modellen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den populære elbilen Kona Electric kommer i en ny utgave i 2020, som vil ha en rekke  oppgraderinger sammenlignet med dagens versjon, melder Hyundai i en pressemelding.

Oppgraderingene skal inkludere raskere hjemmelading, nytt infotainmentsystem med større skjerm, nødanropssystemet eCall og alltid oppdatert informasjon i biler med navigasjonssystem.

For å begynne med lademulighetene, så skal dagens 7,2 kW-enfas ombordlader erstattes med en 11 kW-trefas variant. Dette skal ifølge Hyundai redusere ladetiden med opptil 23 prosent – fra minimum 9 timer og 35 minutter til minimum 7 timer og 25 minutter.

Større infotainmentskjerm

Videre får altså bilen et nytt system for informasjon og underholdning. Det har en 10,25-tommer stor skjerm og har støtte for Blue Link, noe som vil la brukeren kunne styre slikt som klimaanlegg, dørlåser og tenning via en mobilapp. Appen skal også gi kontroll over ladingen. 

Dette systemet inkluderer dessuten eCall, et nødanropssystem som sørger for at bilen ringer 112 hvis airbagene skulle løses ut. Også viktig informasjon om bilen og dens tilstand sendes til nødetatene. Et slikt nødanrop via eCall kan også gjøres manuelt ved å trykke på en knapp i takkonsollen.

Støtte for Android Auto, Apple CarPlay og multi-bluetooth der flere mobiler kan være tilkoblet samtidig er også på plass.

Dersom bilen også har navigasjonssystem, vil dessuten «Live services» være inkludert. Dette er en tjeneste som skal gi oppdatert informasjon om slikt som ladepunkter, ladestasjoner, trafikk, været, fotobokser, parkering og diverse andre interessepunkter i nærheten.

Navigasjonen får også støtte for talestyring på seks språk – men vi tviler vel på at norsk er et av disse.

Kun for nye bestillinger

Disse oppgraderingene vil medføre at prisen på Kona går litt opp. Nøyaktig hvor mye det er snakk om vet vi ikke før ytterligere informasjon foreligger i løpet av sommeren. I dag koster en variant med 64 kWh-batteri og rekkevidde på 482 kilometer WLTP 325 000 kroner.  

Derfor vil kunder som allerede har lagt inn ordre på dagens Kona Electric i utgangspunktet få levert bilen de har bestilt, opplyser Hyundai.

Her er elbilene som kommer i år >>>

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen