Hypermobil for nybegynnere

Jo flere funksjoner, jo vanskeligere er en mobil å bruke... eller? Fujitsu RakuRaku hevdes å parkere denne myten.

Raku betyr lett
Mobiltelefonen har fått tilnavnet Raku, som er "lett" på japansk, så det råder ingen tvil om at brukervennligheten er i fokus. Brukervennlige mobiler pleier å fjerne antall funksjoner, der man ikke kan gjøre noe annet enn å sende SMS og ringe, mens Raku er en funksjonsspekket telefon med GPS, digitalkamera og programvare for fotokorreksjon.

Fujitsu ser ut til å ha løst funksjon/brukervennlighet-problematikken på en ny, eller skal vi si gammel måte? Trikset er at disse mobilene skanner inn funksjonene man ønsker å bruke, i stedet for å måtte bla igjennom telefonmenyene. Dette er en gammel måte å gjøre ting på, fordi teknologien med innskanning, kan vi kjenne igjen på VHS-opptakere. Vi husker i alle fall et og annet digert hefte med strekkoder som skulle scannes inn med hjørnet til fjernkontrollen.

En skanner-"penn" kan kobles til mobilen for så å kunne sveipes over en serie med tegninger som viser hva man ønsker å gjøre. Eposten kan du også skrive med "pennen", ganske enkelt ved å dra den over et lite hefte med bokstavene man ønsker å sette inn.

Store fingre og dårlig syn

Det kan kanskje bli litt tungvint å skrive med dette tastaturet, i forhold til noen lette trykk på mobiltastene, men gitt at du har synsproblemer og/eller store fingre, er dette en gledelig nyhet. Bokstavene i heftet er store og klare, og er lettere å se enn de små bokstavene på mobiltastene. Noen har så store fingre at de ganske enkelt aldri klarer å treffe bra på mobiltaster.

Vi har vanskeligere for å se hvorfor man skal orke å ta med seg et hefte når man er på farten, men pennen og tastaturet kan heldigvis legges igjen hjemme dersom man ikke har problemer med å bruke mobilen på ordinær måte.

Dessverre er denne foreløpig bare tilgjengelig i Japan.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen