Hybridkameraer populært verden over

Mandag kunne Akam rapportere om økt salg av hybridkameraer i Norge. Speilløse systemkameraer stod totalt for 17 prosent av systemkamerasalget i januar, sammenlignet med kun fem prosent ifjor. Det er med andre ord mange som har fått opp øynene for hybridkameraer.

Imidlertid skjer ikke dette bare her til lands.

Sony Nex-5 er en av salgsvinnerne. Ikke bare i Norge, men også i Latin America og Asia.
Sony Nex-5 er en av salgsvinnerne. Ikke bare i Norge, men også i Latin America og Asia.

Ifølge ferske tall fra GfK Retail og Technology data, et nordamerikansk statistisk byrå som måler forbruk, øker salget av speilløse systemkameraer verden over.

Les også: Hybrid-salget tar av

Japan stod for en tredjedel av alle hybrid-salgene ifjor. Totalt har salget økt med hele 11% på verdensbasis det siste året, melder GfK Retail og Technology.

Mens Japan leder an, har andre også erfart en betydelig økning i hybrid-salget ifjor, sammenlignet med året før. Vest-Europa har økt med åtte prosent, mens Sør-Amerika (19%) og Asia (18%) har hatt en økning på henholdsvis 19 og 18 prosent.

Les også: Noen trender i fotobansjen

– Japan er konsekvent i forkant av teknologiske fremskritt og trender, forklarer GfK Global direktør Marion Knoche. Det ser ut andre regioner har vært raske til å følge etter i sine ønsker om å kjøpe speilløse systemkameraer og det vil bli interessant å følge utviklingen deres i løpet av 2011, forteller ham i en pressemelding.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen