Hybrid-SLI fra Nvidia

Vanligvis er SLI-løsninger ensbetydende med rå ytelse, men dette har hatt en klar ulempe og det er høyt effektforbruk. Et "high-end" grafikkort har allerede høyt forbruk og når to av disse settes i samme PC blir det såpass trykk på energibehov at man i mange tilfeller må sette inn spesielle strømforsyninger.

Omtrent alle deler av hardwareindustrien ser i dag på muligheten for å lage mer energieffektive løsninger - spesielt på prosessorfronten.

Nvidia står nå foran lignende utfordring: Hvordan lage SLI-løsninger som forbruker mindre energi, men som samtidig gir høyere ytelse?

Selskapet jobber derfor med en ny SLI-teknologi - en såkalt hybrid-SLI der man vil jobbe i to forskjellige modus, avhengig av applikasjonene:

  • Power Saving Mode - bruker kun integrert grafikkløsning (IGP)
  • Max Performance Mode - bruker de tradisjonelle grafikkortene, men assisteres også av IGP

PSM vil bli skrudd på når man ganske enkelt ikke trenger høy ytelse, eksempelvis ved bruk av kontorstøtteapplikasjoner, o.l. MPM vil naturlig nok være en sikker vinner med en gang man kjører i gang tung 3D-grafikk og vil være enda raskere enn før siden også den integrerte grafikkløsningen vil hjelpe til å prosessere.

Ifølge talsmenn for Nvidia vil de første systemene med hybrid-SLI bli tilgjengelig i løpet av året.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen