Hybrid-salget tar av

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Sony Nex-5 er en av salgsvinnerne.
Sony Nex-5 er en av salgsvinnerne.

Det er en del år siden hybridkameraene først kom på markedet, og de har hatt en langsom start. Nå er det mange aktører med flere modeller og prisene har blitt lavere. Det ser ut som folk nå begynner å få øynene opp for disse kameraene.

Ett år i dette markedet er lang tid. Men i fjor var salget av hybridkameraer på totalt 5% av systemkamerasalget. I januar i år var det 17%. Det begynner altså virkelig å ta seg opp.

Den store salgsvinneren er Sony NEX-5, som enkelte uker i Japan har vært nr. to på salgstoppen blant systemkameraer. I Norden har NEX gått fra 0% (ikke lansert ennå) av hybridkamerasalget i første kvartal i fjor til 40% i fjerde kvartal.

Sony har satset på et svært kompakt hus og enkel bruk for de som beveger seg opp fra kompaktkamera. De andre produsentene har satset mer på entusiastene, og der ser det ut som det er mer treghet i massen. De krever nok så mye av utstyret sitt at mange av produsentene har problemer med å tilfredsstille dem.

Samsung NX100 er nå tilgjengelig tli dumpingpris - langt lavere enn kvaliteten skulle tilsi.
Samsung NX100 er nå tilgjengelig tli dumpingpris - langt lavere enn kvaliteten skulle tilsi.

Men dette gjør at krigen mellom produsentene tilspisser seg. For tiden går det an å få kjøpt Samsung NX100 på Lefdal til rett under 2200 kroner, mens Expert fronter Panasonic og Sony. Men hvor blir det av Olympus oppi dette?

Det opplyses for øvrig fra Japan at Sony slutter på produsere Nex-3. Det betyr antakelig at vi kan forvente en ny modell om ikke så alt for lenge. Vi venter selvfølgelig også på at Canon og Nikon kaster seg på dette kamerasegmentet. Når det vil skje er det bare noen ytterst få som vet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen