Hybrid-harddisk leveringsklar

Samsung informerte onsdag om at selskapet, som det første i verden, har begynt å levere såkalte hybrid-harddisker. Mellomlageret ("cachen") til disse diskene er basert på flash-minne, noe som bl.a. gir raskere respons.

Produktet det er snakk om har fått navnet MH80. Disken er en 2,5-tommer tilgjengelig i kapasitetene 80, 120 og 160 GB med 128 eller 256 MB flashminne.

Ifølge Samsung gir MH80 opptil 50 % reduksjon av oppstartstiden sammenlignet med tradisjonelle harddisker. Harddisken skal videre visstnok bruke vesentlig mindre strøm, noe som forlenger batteritiden i bærbare datamaskiner.

Samsung har begynt å levere MH80 til spesielt utvalgte produsenter av bærbare datamaskiner, så det kan se ut til at vi vil se hybriddisken i en maskin om ikke så altfor lenge. Om ikke lenge vil disken også bli tilgjengelig i retail-markedet - altså i "løs vekt".

Priser eller nærmere tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent.

Samsung har lagt ut en flash-animasjon som beskriver fordelene med den denne typen harddisker. Animasjonen finner du på denne siden ("What is Hybrid HDD?").

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen