HWiNFO32 - oversiktlig systeminformasjon

For en som er litt mer enn middels interessert i data er det greit å vite hva som skjer og ikke minst hva som finnes inni datamaskinen din. Å ha kontroll på komponentene gjør det enklere å oppgradere drivere, oppdatere PC-en eller finne spill og programvare du kan bruke. Vår digitale verktøykasse inneholder derfor flere applikasjoner som kan grave frem denne systeminformasjonen.

Fire slike programmer: SIW, Speccy, CPU-Z og GPU-Z har vi også tidligere omtalt i artikkelen kjenn din datamaskin.

Et femte alternativ vi nylig ble oppmerksom på heter HWiNFO32. Det er faktisk for både 32- og 64-bit Windows og finnes dessuten i en portabel versjon.

I dette programmet kan du bla deg fram til detaljert informasjon om prosessor, hovedkort, minne, grafikk, harddisker og så videre. Spesielt glade ble vi dog i System Summary der vi i samme bilde får servert det aller meste av informasjonen vi vanligvis er interessert i. Her vises dessuten klokkefrekvenser for prosessor, minne og grafikk i sanntid, noe som er en stor fordel i disse strømsparingstider.Et annet vindu samler alle sensorer som leser av spenning og temperatur - kjekt for overklokkere og ekstra varme sommerdager. Programmet har også en enkel ytelsesmålingsfunksjon og kan dessuten settes til å generere rapporter i forskjellige formater med akkurat det innholdet du vil ha.

HWiNFO32 er gratis, og lenker til nedlasting av finner du på programmets hjemmeside.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen