HWB og Tandbergs Patentkontor

Tandbergs Patentkontor er et ledende, og blant de største patentkontorene i Norge. Med en stab på ca. 40 bistår de klienter med blant annet patentsøknader og rådgivning innen intellektuelle rettigheter av forskjellige slag. Det finnes flere typer intellektuelle rettigheter, hver med sine virkemåter og begrensninger, og flere måter å beskytte seg på. Valget en gjør er komplisert, og feil valg kan ha dramatiske følger.

Siden patenter dreier seg om teknologi, juss såvel som språk, er patenter ikke alltid intuitive når en leser dem, og det er derfor heller ikke overraskende at mange misforståelser forekommer. Blant de vanligste misforståelsene er "verdenspatent". Til tross for at ordet ofte dukker opp i media (Google gir ca. 790 hits, blant annet en artikkel fra Forskning.no og en fra Innovasjon Norge), er det ikke noe som heter verdenspatent. For å belyse hva en patent er og ikke minst hva det ikke er, har HWB inngått et samarbeide med Tandbergs Patentkontor om en serie artikler fremover.

Artikler

I første rekke er det planlagt en serie artikler om hva patentkontor bidrar med, hva patenter er og hvordan de fungerer, og spesifikt om softwarepatenter. Det vil også komme artikler om patentsaker som er i nyhetsbildet, hva patentene dekker og hvor de er gyldige. Bare i den siste tiden har HW dekket patentsaker vedrørende Microsoft og åpen kildekode, Acer og Opti.

Oppsummering

HWB begynner med dette et samarbeide som vi håper vil opplyse og forklare noe som har vært et fagfelt for spesialister i lang tid. Nå som rettssakene florerer og temperaturen stiger også i Norge, håper vi å gi et grunnlag for opplyste debatter i tiden fremover.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen