Hvorfor i alle dager?

Hvorfor er det så få pene smarttelefoner? (Foto: Marius Valle)
Hvorfor er det så få pene smarttelefoner? (Foto: Marius Valle)
Hvorfor bruker ikke alle telefoner enkelt og greit samme lader?
Hvorfor bruker ikke alle telefoner enkelt og greit samme lader?
Kunne ikke alle telefoner vært like enkle å bruke som denne Doro-telefonen?
Kunne ikke alle telefoner vært like enkle å bruke som denne Doro-telefonen?

Det stilles stadig vekk spørsmål om hvorvidt mobiltelefoner er helseskadelige, om det kommer super-3G og om telefonene er for teknisk avanserte. Store og viktige spørsmål.

De små spørsmålene får ikke like mye oppmerksomhet. Nå har nettstedet All about Symbian tatt for seg ti små, men likefullt gode spørsmål som (nesten) aldri er i søkelyset.

1. Hvordan finne en mobil i en veske?
Når skal mobilprodusentene lage en mobil som er enkel å finne igjen i en veske? Dersom skjermen er skjult, er det ofte vanskelig å finne igjen mobilen når den ringer.

2. Hvorfor har vi forskjellige ladere?
Er det ikke på tide at mobilprodusentene blir enige om å kutte ut alle de forskjlleige laderluggene? Om alle de forskjellige Nokia-telefonene kan bruke samme lader, så burde det være mulig å lage en lader som passer alle mobiler.

3. Hvordan unngå hudfett på mobilskjermen?
De fleste av oss opplever at mobilskjermen blir tilsmusset med fett etter at vi har snakket i telefonen, spesielt nå på sommeren. Burde ikke dette være mulig å unngå?

4. Kan ikke alle telefoner være bestemor-mobiler?
Noen telefoner er så enkle å bruke at selv bestemor kan bruke dem. Hvorfor kan ikke alle telefoner være like enkle å forstå seg på?

5. Hvorfor må smarttelefoner være stygge?
Det er forsvinnende få "motemobiler" som kjører et smart operativsystem. Burde ikke også smarttelefonbrukere med stilsans få muligheten til å ha lekre mobiler?

6. SIM-kort burde følge deg, og ikke operatøren
SIM står for Subscriber Identity Module, eller abonnentidentitetsmodul på norsk. Hver gang du bytter operatør får du nytt kort. Hadde det ikke vært mer praktisk om SIM-kortet kunne tas med når du skiftet operatør?

7. Hvorfor er det forstatt så vanskelig å installere programmer på mobilen?
Noen syns kanskje det er ekstremt enkelt å installere et program eller spill på mobilen. Men da Nokia ga vekk "Snakes" til alle N-Gage-brukere, ble Nokias diskusjonsforum fylt til randen av folk som ikke klarte å installere spillet. Kan for eksempel bestemoren din installere et mobilprogram?

8. Hvorfor skiller Nokia programmene sine mellom de forskjellige modellene?
Kanskje et smalt spørsmål som ikke angår så mange, men likevel. På Nokias Series 60-mobiler finnes det en funksjon som lar deg laste ned nye programmer til telefonen. Dette kunne gjort det enklere å installere nye og spennende programmer, hadde det ikke vært for at Nokia knapt nok legger til nye i listene sine.

9. Hvorfor er det ikke modellnummer på alle Nokias telefoner?
Alle vet ikke hvilken modell de eier. Så hvorfor står modellnummeret bare på Nokias N- og E-serie? Hvis du har problemer med for eksempel MMS på mobilen din, og ringer til operatøren for å få hjelp, må du vite hvilken telefonmodell du har. Vet du ikke det, blir det med en gang mye vanskeligere.

10. Hvor ble det av de tjukke batteriene?
I "gamle dager" hadde mobiltelefoner flest mulighet for ekstra såkalte maratonbatterier. Disse var store og stakk langt ut bak telefonen, men gjorde også at du kunne bruke telefonen mye lenger. Nå har telefoner flest batteriet montert inni, under et deksel, og det finnes ytterst få muligheter for maratonbatterier. Burde ikke de som har lyst få muligheten til å klumpe til mobilen sin og få bedre batterilevetid?

Du kan lese listen i sin helhet hos All About Symbian >

Hvilke spørsmål savner du i søkelyset? Diskuter i forumet!

(Kilde: Allaboutsymbian.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen