Hvorfor har du ikke bredbånd?

Den Norske staten er i full gang med å få full bredbåndsdekning i hele landet. Fornyings- og administrasjonsdepartementet skrøt i forrige måned at de vil ha full norgesdekning om kort tid.

Likevel er det flere nordmenn som ikke vil på nett.

Flere lever frakoblet
En undersøkelse utført av Norsk Telekom på vegne av Fornyings- og administrasjonsdepartementet viser at hele 750.000 norske husstander ikke har installert bredbånd i sitt hjem. Dette selv om de har full mulighet til å få det. Årsaken til hvorfor de ikke er på nett er det derimot få som vet. Bransjen selv har liten interesse av å lokke de frakoblede til å logge seg på viser rapporten.

Fornyingsministeren mener bransjen selv taper på dette.

- Bransjen bør tenke nytt. Ikke bare vil det være samfunnsmessig nyttig å få med større deler av befolkningen. Det vil også være i bransjens interesse å gjøre det. Ikke-brukerne utgjør et stort potensielt marked, og bransjen bør gripe det, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys, ifølge pressemelding.


Fornyingsminister Heidi Grande Røys mener IKT-bransjen vil tjene på å få flere på nett.

Eldre blir stående utenfor
Norsk Telekom sin undersøkelse viser at bransjen selv er mer interesserte i å utvikle nye løsninger for eksisterende kunder. Mer avanserte løsninger er derimot ikke de ikke-brukerne trenger. De består i stor grad av personer som syns det er vanskelig å forstå ny teknologi.

Spesielt eldre befinner seg i denne gruppen.

Vet ikke at bredbånd er tilgjengelig
I gruppen finnes det også mange mennesker som mener at bredbånd ikke er tilgjengelig i deres område. Dette mener Fornyings- og administrasjonsdepartementet tyder på at informasjonen om bredbåndsutvikling har vært for dårlig.

Informasjonen og opplæring i bruk av Internett må på plass om regjeringen skal nå sine mål mener Fornyings- og administrasjonsdepartementet.

- Regjeringen har som mål å inkludere alle i informasjonssamfunnet. Ulempene med å stå utenfor blir stadig større etter hvert som skranketjenestene blir nedbygd til fordel for elektroniske tjenester. Jeg utfordrer derfor bransjen til å gjøre sitt for å få flere til å knytte seg til bredbånd, så skal vi i regjeringen ta tak i det vi blir utfordret på, sier fornyingsministeren, i pressemeldingen.Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen