Jens-Petter Gjelseth, informasjonssjef i RiksTV
Nettmøte
Jens-Petter Gjelseth, informasjonssjef i RiksTV

– Hvorfor må barnekanalene vike for fotball?

RiksTV stilte til nettmøte i dag.

Torsdag denne uken stilte Jens-Petter Gjelseth, informasjonssjef i RiksTV, sammen med en av RiksTVs teknikere til nettmøte for å svare på dine spørsmål om innholdsleverandøren.

RiksTV leverer TV-kanaler via det nye digitale bakkenettet, som ble rullet ut som en erstatning for det gamle analoge sendesystemet i perioden 2007 til 2008. Selskapet tilbyr flere forskjellige kanalpakker, og nylig fikk du muligheten til å fritt sette sammen dine favorittkanaler.

Her er noen av temaenesom ble tatt opp:

 • Kanalpakker og sammensetningen
 • Digitale mottakere
 • Smartkort til TV-en
 • Digital dekning der du bor
 • Hvorfor skal du ha RiksTV både hjemme og i fritidsboligen, fremfor andre løsninger?
 1. Angående abonnement

  Spørsmål fra Roald:

  Hei!
  Hvis tven jeg har står på noen andre og jeg da ikke betaler kringkastingsavgift. Vil det da utløse kringkastingsutgift hvis jeg oppretter abonnement hos dere?

  Svar:
  Hei Roald!
  Kringkastingsavgiften følger husstanden. Snakk med NRK om du er i tvil.
  Hilsen Jens-P
  Besvart: 10. mai 2012 12:05
 2. IDTV?????

  Spørsmål fra mannebeinet:

  Hva i all verden er IDTV? Det har jeg aldri hørt om før! Hva gjør den?

  Svar:
  Hei. En IDTV er en tv som har innebygget mottaker for bakkenettet. Det betyr at du slipper å ha en mottaker i tillegg til tv-en. For å få tilgang til RiksTV sine kanaler trenger du i tillegg en kortmodul og programkort, som settes rett i tv-en.
  Besvart: 10. mai 2012 12:06
 3. HD-Kanaler

  Spørsmål fra Lars:

  Hei :)
  Når har dere tenkt å begynne å tilby andre HD kanaler enn TV2 og TV Norge?

  Svar:
  Hei Lars!
  NRK sine kanaler, TV 2, TVNorge og TV 2 Premier League sendes i HD. Når vi kommer med flere HD-kanaler, kan jeg ikke svare deg på nå.
  Hilsen Jens-P
  Besvart: 10. mai 2012 12:09
 4. Øke dekningen ved signalforsterker

  Spørsmål fra anonym:

  Hei jeg lurer på foreldene mine har riksTV og de er misfornøyde over kvaliteten hvis en person eller bil er i veien så blir skjermen svart eller så dårlig som analog.

  Så finnes det mulighet å øke dekningen? signalforsterker for analog (Eldre TV via coax) hjelper lite. Eller er det bare å bite i det syre eple å velge mellom parabol eller kabeltv?

  Svar:
  Hei. Uten at jeg vet hva slags antenne dine foreldre har, så høres det ut for meg som om de i dag bruker en innendørsantenne. Hvis dette er tilfellet, anbefaler vi alltid bruk av utendørs antenne. Disse er mye mer robuste mot slike forstyrrelser enn innendørsantenner.
  Hilsen Oliver.
  Besvart: 10. mai 2012 12:10
 5. Grundig 8860 HD-PVR

  Spørsmål fra Grundig lurt:

  Jeg lurer på hvilke kvalitetsikringsrutiner dere har når det gjelder utstyr dere leverer for å motta rikstv? Jeg har hatt den ovenfor nevnte dekoderen i snart to år og kan ikke si jeg er særlig imponert. Når den skrus på bruker den 45 sekunder med en HDCP feilmelding, som ikke gjelder for min TV, før den begynner å vise kanaler. Når den endelig er kommet på kan jeg ikke trykke raskt på kontrolleren for da kan jeg risikere å slette kanallisten. Sletting av kanallisten er forøvrig umulig å unngå, jeg må regelmessig installere denne på nytt. Skifting av kanal er forøvrig også veldig treg, det kan ta opp til 10 sekunder før skiftet skjer. Navigering i menyer lider av samme treghet.
  Jeg er på min andre dekoder. Den første sendte jeg i retur etter en stund fordi jeg trodde dette kunne være feil på dekoderen. Den jeg fikk som erstatning er desverre ikke noe bedre, alle de samme feilene er tilstede her og. Og ja, siste programvare er installert og jeg har forsøkt tips og triks jeg har funnet på rikstv sine nettsider. Hvor ligger feilen? Vil det komme en oppdatering som fikser SW til boksen eller skyldes problemene dårlig HW? Hvis du har boksen selv kan du prøve å måle temperaturen oppå lokket, du vil da skjønne at det er ikke sånn det skal være. Husk dette er observasjon fra to bokser og gjelder da antagelig for mange flere.

  Svar:
  Hei.
  Vi har veldig strenge krav til mottakere som godkjennes, men jeg er klar over at det har vært endel utfordringer når det gjelder Grundig 8860. Det jeg kan si er at Grundig fremdeles jobber med å fikse feilene på denne mottakeren, men jeg kan dessverre ikke gi deg noen konkret dato på når denne programvaren er klar.
  Hilsen Oliver.
  Besvart: 10. mai 2012 12:16
 6. Sendepause?

  Spørsmål fra Morten norboe:

  Hvorfor må Disney junior, og Disney XD vike hver gang det skal sendes fotball kamper?
  Veldig merkelig at de to blir sorte rett før legge rutinene til barn, mens kanaler som f.eks TNT9 og Vox sender videre.
  Er ikke barn "verd" mer?

  Svar:
  Hei Morten!
  Jo da - vi setter pris på barna og har derfor flere kanaler som er rettet spesielt mot denne målgruppen. Vi har imidlertid ønsket å få inn flere kanaler, og for også å tilfredstille sportsfolket så har vi innført, og gjort oppmerksom på, denne delingen av sendetid. Det er i et kort tidsintervall dette inntreffer, og håper på forståelse for det.
  Besvart: 10. mai 2012 12:19
 7. Digitale mottakere til PC

  Spørsmål fra Tore Bjerkholt:

  Hei.

  Kommer dere snart på banen med å godkjenne mottakere til PC?

  En mottaker til PC med mulighet for abb.kort, samt to samtidige dekodinger (opptak og visning) ville sikret meg som kunde!

  Svar:
  Hei Tore.
  Vi jobber stadig med å utvikle våre løsninger for at vi skal bli tilgjengelige for så mange som mulig, på flere type mottakerutstyr. Men, når det gjelder ditt spørsmål så kan jeg på det nåværende tidspunkt dessverre ikke gi deg noe konkret tidspunkt for når vi vil få på plass en slik løsning.
  Besvart: 10. mai 2012 12:20
 8. Viasat Fotball

  Spørsmål fra Remi Johansen:

  Jeg har veldig lyst til å kunne se på Viasat Fotball som RiksTV fordi Viasat Fotball ikke er bare Premier League-kanal som mange andre.

  Svar:
  Hei!

  Viasat fotball ligger dessverre ikke i vår pakke, og foreløpig kan jeg heller ikke svare deg på om vi får kanalen i løpet av kort tid.
  Besvart: 10. mai 2012 12:23
 9. Kanaler

  Spørsmål fra H-man:

  Hei, kommer det flere kanaler hos RiksTV?

  Svar:
  Hei!
  Vi jobber hele tiden med å forbedre vårt produkt. Du får bare følge med - jeg kan ikke avsløre noe om kanalutvidelse foreløpig.
  Besvart: 10. mai 2012 12:27
 10. Ingen tilgang

  Spørsmål fra hassemann:

  Hei
  Jeg får ofte "Ingen tilgang" på TV-skjermen når jeg starter opp TVen på hytta. Hvorfor det? Klarer ikke å se noe mønster på hvorfor jeg ikke har tilgang. Regningen blir alltid betalt da jeg har fast trekk i banken.

  Svar:
  Hei.
  Derson du kommer på hytta og mottakeren din har stått frakoblet en stund, kan du oppleve at du bare får tilgang til NRK kanalene. Som regel skyldes dette at mottakeren mangler de nødvendige abonnementsoppdateringene.
  For å løse dette setter du mottakeren din på NRK, og venter i opptil 20 minutter. Hvis du ikke har fått tilgang etter å ha stått på en kanal i 20 minutter kan du ringe vårt kundesenter på 09595.
  Besvart: 10. mai 2012 12:31
 11. Tv-leveranser til borettslag.

  Spørsmål fra Knut A Kibsgård:

  Vil Riks-TV i nær framtid kunne levere TV signaler til borettslag?
  Om borettslaget kjøper en pakke for alle beboere, vil det da være muligheter for den enkelte å kjøpe tilleggspakker?

  Svar:
  Hei!
  Flere borettslag og sameier har valgt RiksTV som leverandør av tv-signaler. Dersom dere ønsker dette kan borettslaget ha en felles antenne - men den enkelte boenhet kan selv bestemme hvor mange og hvilke kanaler (kanalpakker) man ønsker.
  Besvart: 10. mai 2012 12:33
 12. Godkjent TV

  Spørsmål fra Ho ho:

  Ser dere sier TVen må være godkjent, hvorfor det? Hvilke TVer er godkjent, finnes det en oversikt?

  Svar:
  Hei.
  For å få tilgang til RiksTVs kanaler må tv-en være godkjent. Grunnen til det er å skre at tv-en støtter måten vi sender signalene på, og at all grunnleggende funksjonalitet som vi bruker fungerer.
  En oversikt over godkjente modeller finner du her https://www.rikstv.no/kundeservice/Utstyr/Godkjente-mottakere/
  Besvart: 10. mai 2012 12:37
 13. Digital dekning der du bor

  Spørsmål fra Ole:

  Er det digital dekning der jeg bor?
  Serigstadvegen 4 4340 Bryne
  Har ikke TV per nå.

  Svar:
  Hei!
  Ja, vårt dekningskart viser at du skal ha glimrende mottaksforhold og at det ikke skal være noe problem å innstallere RiksTV. Så det er bare å bestille ...
  Besvart: 10. mai 2012 12:37
 14. Teksting

  Spørsmål fra Håkon:

  Vi som er hørselhemmning og har tilgang på riks tv , vi har etterlyst teksting på tv norge og svt 1 og svt2.. Etter rikstv tok bort analog TV Norge , så det er ikke artig for oss å gå glipp av de flotte norske programmen.. Teksting er av avgjørende betydning for at hørselshemmede skal få med seg innholdet i tv-programmer.!! Og det har gått snart 5 mnd siden vi etterlyste det og fikk svar at dere jobber med saken , men har dere gjordt noe med det ? Hvor lenge til vi får tekst tv til TVN + SVT1\2 ? Husk på at det bor 700.000 hørselhemmning i norge , og det blir flere i året som kommer!!

  Svar:
  Hei!
  Denne saken jobbes det med sammen med blant annet TVNorge. Vi håper å kunne tilby en løsning så snart som mulig.
  Besvart: 10. mai 2012 12:41
 15. PVR

  Spørsmål fra HO mannen:

  Har dere PVR? Hvor mange opptak kan man ha lagret?

  Svar:
  Hei.
  Det finnes flere PVRer som kan brukes med RiksTV. Å gi et konkret svar på hvor mange opptak du kan ha, er ikke lett, da det avhenger av hva slags kvalitet du tar opp (HD tar mer plass) og hvor lange programmene du tar opp er. På Grungig 8860 PVRen vil du ha mellom 80 og 240 timer med opptak, avhengig av om programmet du tar opp er i HD eller ikke.
  Besvart: 10. mai 2012 12:42
 16. Pris

  Spørsmål fra BER:

  Jeg har sammenlignet priser og det ser ikke ut til at vi vinner noe på å velge rikstv hvis man faktisk ønsker å velge kanaler selv. Jeg kunne tenkt meg 10 kanaler som spenner ut over flere pakkevalg. Resultatet blir mye dyrere enn pakkene. Hvorfor er det så mye dyrere å velge individuelt når det ikke er noe teknologisk forhindring/merarbeid for dere?

  Svar:
  Hei!
  Har du vurdert vårt nyeste tilbud, Favoritter? Her har du NRKs kanaler fritt tilgjengelig - men i tillegg til disse kan du fritt velge seks kanaler fra RiksPakken. Det burde gi det et bra utgangspunkt for det du etterlyser. Prisen på denne pakken er 219 kroner pr måned - absolutt konkurransedyktig spør du meg.
  Besvart: 10. mai 2012 12:46
 17. Lyd i 5.1

  Spørsmål fra Oddvar Mikalsen:

  Det står at dere sender lyd i 5.1. jeg får ikke lyd i 5+1 høytalere. Har prøvd alle mulige innstillinger og kontakte både dere og Grundig uten at det hjelper.
  skuffet bruker

  Svar:
  Hei Oddvar.
  NRK sender noen av sine programmer i 5.1, det skal være tydelig merket i informasjonsbanneret når de gjør det. Utenom dette sendes det 5.1 lyd på TV2 Barcleys Premier League 1. Jeg er ikke sikker på hvilken mottaker du har, men om du kontakter oss på Facebook og forteller det så skal vi prøve å hjelpe deg som best vi kan.
  Besvart: 10. mai 2012 12:47
 18. Hytte Skeikampen

  Spørsmål fra Hasseoh:

  Har hytte på Skeikampen, er det dekning der? Forholdsvis nærme alpin bakken på høyre siden.

  Svar:
  Hei!
  På den siden av Skeikampen du etterspør er det bra dekning i følge vårt dekningskart. Snakk evt med lokal tv-leverandør på Segalstad Bru om du er i tvil. Lykke til!
  Besvart: 10. mai 2012 12:51
 19. Ly i 5.1

  Spørsmål fra Oddvar Mikalsen:

  Jeg får ikke lyd i 5.1. Har prøvd alle tenkelige måter, men uten å få lyd i 5 + 1 høytalere.
  Har også snakket med dere og Grundig om dette. Bruker en Grundig med hardisk

  Svar:
  Hei Oddvar.
  Jeg har svart på deler av spørsmålet tidligere, men nå ser jeg at du har en Grundig 8860. Da er det kun utvalgte programmer hos NRK som sendes i 5.1, og som nevnt TV2 Barcleys Premier League HD1 som sender 5.1. Hvis du har satt "Audiomodus" i menyen til 5.1 surround, skal du ha 5.1 lyd ut på S/PDIF- og HDMI-utgangen.
  Besvart: 10. mai 2012 12:53
 20. Noen tekniske spørsmål

  Spørsmål fra Frank Eivind Rundholt:

  Har dere på noe tidspunkt planer om å gå over til DVB-T2, slik det blant annet er gjort i Sverige, Storbritania og Danmark for enkelte MUX?

  Kommer det en ny PVR-toppmodell med f.eks. 1TB harddisk?

  Anser dere MUXene som fulle, eller er det plass til flere kanaler? Vil dere f.eks distribuere TV3 i HD?

  Svar:
  Hei Frank.
  Det finnes ingen planer for oss når det gjelder T2. Grunnen til dette er at det vil koste store summer å oppgradere alle senderne, samt at så å si alle våre kunder ville vært nødt til å bytte mottakerutstyr for å kunne motta T2. I Sverige ble det gjort da de skulle lansere HD, og da kunne kundene der bestemme seg om de ville fortsette å se som vanlig, eller å oppgradere til nytt utstyr.
  Besvart: 10. mai 2012 12:58
 21. Web-TV

  Spørsmål fra Tobias, Oslo:

  Hei,

  Jeg synes dere gjør en god jobb, og er veldig fornøyd med abonnementet mitt. Men, jeg lurer fælt på om dere også kommer med on-demand-tjenester slik som konkurrentene deres?

  Svar:
  Hei
  Hyggelig å høre at du også er fornøyd med våre tjenester. Vi jobber kontinuerlig med å utvide og forbedre vårt tilbud, men av konkurransemesige årsaker kan jeg ikke gå inn på detaljer i hva vi planlegger. Synes du skal følge nøye med - vi går en spennende fremtid i møte ...
  Besvart: 10. mai 2012 12:59
 22. Canal Digital eller RiksTV på hytta?

  Spørsmål fra Linn:

  Hei,

  Ser at vi kan spørre om "Hvorfor vi skal ha RiksTV både hjemme og i fritidsboligen, fremfor andre løsninger?"

  Hvorfor skal jeg velge RiksTV på hytta? Jeg ser at Canal Digital er kåret til beste leverandør av TV på hytta for 3. året på rad. RiksTV tok 3. plassen bak Viasat. RiksTV sitt hyttetilbud (egentlig TV-tilbud generelt) er dyrere en konkurrenten og har dårligere bildekvalitet pga lavere bitrate, som igjen skyldes at dere ikke har kapasitet til å sende gode signaler via antennene deres. Kapasitetsproblemer fører også til at dere har timeshare på flere kanaler.

  Rikspakken som er "hyttepakken" koster totalt 359 kr i mnd for 4 rom.

  Tilsvarende pakke fra Canal Digital koster totalt 278 kr pr mnd for 4 rom.

  Kan du gi meg noen gode argumenter? Jeg ser ingen...

  Svar:
  Hei Linn!
  Med RiksTV betaler du (som du skriver) 359 kroner pr måned. Da får du alle kanalene i RiksPakken - du kan ha tre mottakere hjemme og kan ha en stående fast på hytta (eller i campingvogna). Det konkurrenten vår tilbyr har et litt annet innhold enn det vi tiilbyr. Hos oss får du alle kanalene i RiksPakken alle stedertil en pris.
  Vi har mange positive tilbakemeldinger fra abonnenter som har valgt den løsningen.
  Besvart: 10. mai 2012 13:11
 23. Viasat Motor

  Spørsmål fra Andreas:

  Hei,

  hvorfor er det ikke mulig både hos dere og deres konkurrenter å kun velge ViasatMotor uten å måtte betale for hele Viasat pakken?

  Svar:
  Hei!
  RiksTV har to av kanalene til Viasat - TV3 og Viasat4. Disse kan du velge som Favoritter, som Fritt Valg - og de ligger tilgjengelig i RiksPakken.Vi kan dessverre ikke tilby ViasatMotor.
  Besvart: 10. mai 2012 13:16
 24. DTS lyd

  Spørsmål fra Vidar:

  Jeg har en Pioneer PDP5090H tv som er godkjent av RiksTV men jeg får ikke 5.1 lyd. Pioneer sier at det er ikke deres problem pga RiksTV bruker DTS kodet lyd og det støtter ikke TVen. Spørsmålet er da hvorfor har denne TVen blitt godkjent av RiksTV hvis den ikke støtter dette?

  Svar:
  Hei Vidar.
  Denne tv-en ble godkjent lenge før vi startet å sende 5.1 lyd i bakkenettet. Pioneer sin tv-avdeling har dessverre blitt lagt ned i ettertid, og har derfor ikke hatt muligheten til å gjøre noe med dette.
  Besvart: 10. mai 2012 13:17
 25. kort og tuner

  Spørsmål fra Thomas-Å:

  Hvofor har dere slik at kortene må væra identiske til tuneren? Det burde kunne gå ann å bruka hvilket som helst kort til hvilket som helst tuner!

  Svar:
  Hei.
  Hvis du har registrert ett kort og flere mottakere vil du ha muligheten til å bruke det ene kortet i alle dine mottakere. Det finnes mulighet for å få opptil 8 kort og 8 mottakere til å fungere om hverandre.
  Grunnen til at det er slik er at vi er nødt til å sikre innholdet vi sender ut i henhold til de avtalene vi har med våre leverandører.
  Besvart: 10. mai 2012 13:21
 26. Efaktura

  Spørsmål fra Bjørn:

  Hvorfor må man betalle faktura gebyr når man har efaktura?

  Svar:
  Hei!
  Dette gebyret (kr 20,-) skal dekke inn noen av de kostnadene vi har. Dersom du velger avtalegiro er det imidlertid ingen gebyrer.
  Besvart: 10. mai 2012 13:22
 27. Porno

  Spørsmål fra Kenneth:

  Kan en se pornogafiske filmer på filmkanalene dere tilbyr?

  Svar:
  Hei.
  Det finnes i dag ikke pornografisk innhold på våre tv-kanaler.
  Besvart: 10. mai 2012 13:23
 28. Tv2 premier league

  Spørsmål fra Torkel:

  Hei,

  Hva ligger til grunn for at det kun er tv2 premier league kanal 1 som sendes i HD og ikke 2 og 3?

  Dette er ikke praksis hos andre kanaltilbydere

  Svar:
  Hei Torkel!
  Grunnen til at vi har Premier League 1 i HD, og ikke de andre to, er at kapasiteten i bakknettet i dag gjør at vi må velge.
  Besvart: 10. mai 2012 13:27
 29. opptak og program guide app

  Spørsmål fra Arild:

  Når kommer dere med opptak app ala get og altibox?

  Svar:
  Hei Arild.
  Vi jobber stadig med å forbedre brukeropplevelsene til våre kunder. Jeg kan dessverre ikke gi deg noe mer informasjon om dette nå. Vil bare oppfordre deg til å følge med på våre nettsider om hva som skjer videre.
  Besvart: 10. mai 2012 13:28
 30. Grundig DTR 8860

  Spørsmål fra Christian, Bergen:

  Når kommer dere til å rette opp alle feilene dere introduserte i programvaren for PVR-mottakeren Grundig DTR 8860?
  Mitt eksemplar oppførte seg alldeles utmerket da jeg mottok den ved påsketider for to år siden, men etter programvareoppdateringen som kom ca et halvt år etter har den vært tilnærmet ubrukelig, og det har ikke vært hjelp å få i det hele tatt fra brukerstøtten deres.
  Jeg har på grunn av dette sagt opp abbonnementet hos dere, men vil vurdere å ta det opp igjen dersom dere kan sørge for at jeg har en PVR-mottaker jeg kan stole på at gjør som den skal.

  Svar:
  Hei!

  Har svart på dette tidligere nå i nettmøtet - og beklager at det er en utfordring både for deg og for oss. Grundig jobber kontinuerlig for å utbedre dette ...
  Besvart: 10. mai 2012 13:33
 31. Dekning

  Spørsmål fra A.Bjornes:

  Hei innflytter til Arendal og her jeg bor så eksisterer ikke dekning av RiksTV jeg bor på Tromøya.
  Her blir man da bare preset til å gå over til parabol og alt som det medfører av utgifter.
  Så at RiksTV når alle er bare tull.
  Syns det er beklagelig at folk blir på en måte pådytta ekstra utgifter for å se NRK som et alternativ mange faktisk ønsker å se på er HÅREiSENDE.
  Da mange alerede betaler Lisens for noe de ikke får tilgang til uten å binne seg til leia av parabolutstyr i den grad dere ikke kan levere det som er lovet i media og andre steder.
  Tommelen ned for deres utroverdig markedføring

  Svar:
  Hei.
  I følge vårt dekningskart som du finner på RiksTV.no, så er hele Tromøya grønt. Det betyr at det skal være svært god dekning her.
  NRKs kanaler er fritt tilgjengelig hos oss. OBS, du nevner parabol, RiksTV tar du inn ved bruk av utendørs antenne.
  Besvart: 10. mai 2012 13:37
 32. Pris per minutt

  Spørsmål fra John:

  Hei,

  Hvor mye koster det egentlig å ringe deres kundesenter (09595) per minutt?

  John

  Svar:
  Hei.
  Hos oss koster det kr 0,61 i oppstart og kr 0,32 i minuttet fra fasttelefon. Pris pr. minutt fra mobiltelefon avhenger av leverandør og type abonnement.
  Besvart: 10. mai 2012 13:42
 33. dekning

  Spørsmål fra leif gunnar standnes:

  Kortid blir det satt opp sender i bygstad.6977. Her er det veldig dårleg dekning.mange sliter med signala.

  Svar:
  Hei.
  Det digitale bakkenettet er i dag ferdig utbygd. Om det skal bygges mer ut er opp til konsesjonshaver NTV. Se NTV.no for mer informasjon.
  Besvart: 10. mai 2012 13:45
 34. Repriserotasjon

  Spørsmål fra Ove:

  Mer eller mindre samtlige innholdsleverandører (NRK, TV2, TVN, TV3++) sprer nå programmer som har litt kvalitet over på flere kanaler og kjører tung rotasjon av repriser - også spredt.

  Ser ikke RiksTV på dette som et problem all den tid dette bereder grunnen for andre teknologier?

  Mitt argument er at denne utvanningen vil medføre at seerne heller velger å hente konkrete programmer (f.eks fra HBO) via Apple TV eller andre systemer - rett og slett fordi seerne blir lei av å bla gjennom et hav av dårlig innhold for å finne frem til hva de egentlig vil se?

  Det ser ut som at fotball er en drivkraft for dette gjennom at kamper spres på absolutt alle kanaler for å sikre at målgruppen må ha mange kanaler for å se hva de ønsker.

  Selv er jeg en av de som mer enn gjerne skulle ha sett en konsentrasjon av kvalitet selv om prisen hadde blitt like høy. Bare jeg slipper å bla over så mye dårlig innhold og antikvariske repriser.

  Svar:
  Hei!
  Du er inne på en utvikling som er spennende, og utfordrende for tv-kanalene og for tv-distributørene. Dette jobber vi i RiksTV også kontinuerlig med for å kunne være rustet til å møte fremtidens tv. Men fortsatt er det slik at kanalene vi har i RiksPakken er de kanalene ca 95 prosent av Norges befolkning ser på. Jeg bruker min PVR meget aktivt - på den måten blir jeg min egen kringkastingsjef.
  Besvart: 10. mai 2012 13:46
 35. TV3 HD

  Spørsmål fra Finn:

  Det var en annen som spurte om TV3 HD, men fikk ikke noe svar. Kommer der til å sende TV3 HD?

  Svar:
  Hei! Mener det ble svart på det spørsmålet - men i tilfelle: Nei - foreløpig har vi ikke bestemt oss for TV3 i HD.
  Besvart: 10. mai 2012 13:49
 36. PVR-mottakere

  Spørsmål fra Ståle:

  Hvilke PVR-mottakere er det som kan brukes sammen med RiksTV?

  Svar:
  Hei Ståle.
  Det finnes i dag 3 godkjente PVRer for bruk med RiksTV.
  Grundig 8860
  Sagem DTR94250
  IntekDigital HDPV-T12CX
  Besvart: 10. mai 2012 13:49
 37. Lydkvalitet

  Spørsmål fra Lene:

  Hei,

  Hvilke format og bitrater kjører RiksTV på lydsignalene for tiden?

  Sist jeg sjekket sendte Riks-TV stereolyden i 64kbit/s AAC+ format.
  Dette var så dårlig at det rett og slett var plagsomt. Har et stereoanlegg tilkoblet tv'en og der høres dette meget godt.

  Etter min mening burde det i det minste vært 160-192 kbit/s AAC (ikke AAC+) eller AC3 dersom det er slik fortsatt. De 96-128 kbit'ene dere evt må ta fra videosignalet burde ikke gjøre rare utslaget på bildekvaliteten. Denne utjevningen vil gi en dramatisk økning i lydkvalitet og minimalt redusert bilde.

  Svar:
  Hei Lene!
  Takk for gode innspill. Dette er noe vi også har sett på, og det er helt klart noe vi må ta med oss videre i våre diskusjoner.
  Besvart: 10. mai 2012 13:53
 38. Hvorfor plage potensielle kunder

  Spørsmål fra Kristian Waalen:

  God dag,

  jeg kjøpte for et par år siden en dekoder til min bestemor og et kort for å kunne se NRK (bare gratis kanalene), og pga det startet dere og ringe og sende post til meg.

  Jeg har nå flyttet nr. over til noen andre slik at jeg ikke kan bli plaget av dere og flyttet slik at jeg slapp posten

  Hvorfor vil dere ha meg som kunde når jeg ikke en gang har bruk for dere? Altibox er mye bedre en via bakkenettet

  Svar:
  Hei!
  Beklager at vi bryr deg på denne måten når du ikke ønsker det. Kan du sende meg en e-post på jpg@rikstv.no med navn, adresse og telefonnummer - så skal jeg sørge for at du blir fjernet fra våre lister.
  Besvart: 10. mai 2012 13:55
 39. Grundig DTR8740

  Spørsmål fra Trond:

  Hei,

  Jeg har en Rikstv dekoder av typen Grundig DTR8740. Den fikk seg en oppdatering for et to-tre år siden der pausefunksjonalitet ble lagt inn. Den fungerer ok, men denne oppgraderingen førte til at dekoderen fikk mye tregere respons når en skifter kanal, skal inn i meny, EPG osv. Det virker som den mangler prosessorkraft. Er det noen måte å sette denne tilbake til slik den var før oppdateringen?

  Svar:
  Hei Trond.
  Det finnes dessverre ingen mulighet til å sette mottakeren tilbake slik den var før oppdateringen kom.
  Besvart: 10. mai 2012 13:55
 40. Lisens

  Spørsmål fra Helge:

  har ikkje fått lest gjennom alle poster enda, mulig dette er besvart tidligere men spørr likevel.

  hvorfor kan dere ikkje bake inn lisensen inn i utgiftene til mottakeren?
  som eg sa til en eldre herre som var på jakt etter "snyltere" for ca 2 år siden, det er idiotisk at man får en egen regning itillegg til andre utgiftene for å kunne se på tv.

  har man kjøpt en boks/mottaker og betaler for kanalene så er det nok med en regning tilsammen med pakken.

  andre er som eg og sikkert mangen andre trodde, at når riks-tv ble digitalisert så kunne man velge hvilke kanaler man ville ha. om man da valgte å ikkje ville ha NRK så skulle man slippe å få flere rekninger trødd ned over hodet.

  vil man få valgmulighet snart om kanalpakke der man slipper lisens?

  Svar:
  Hei Helge!
  Lisensen har ingen ting med oss i RiksTV å gjøre. Lisensen er bestemt av Stortinget. Spørsmål omkring dette må du ta opp med NRK (som mottar lisenspengene)eller ta det opp med de politiske myndighter.
  Besvart: 10. mai 2012 13:59
 41. TV nummer 5

  Spørsmål fra Stort hus med mange barn:

  Hei, har egentlig behov for fem TV'er men det blir for dyrt med det siste apparatet. Vurderer dere å gå tilbake til at man kan betale for en og en TV eller er det bare fire og fire kort som gjelder?

  Svar:
  Hei!
  Du har jo bnyttet deg av vår EN pris - tv FIRE steder. Prisstrukturen er lagt opp slik at for de aller fleste vil dette være et godt tilbud også prismessig. Ser poenget ditt med den femte pakken - men foreløpig kommer vi ikke til å endre dette.
  Da avsluttes dette nettmøtet. Tusen takk for alle gode innlegg - ha en fortsatt fin dag!
  Besvart: 10. mai 2012 14:14

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen