Ikke som andre kjøkkenbenker: Grundig lar en projektor lyse over platetoppen og tegne opp kontroller, restvarme i platen, men også vise kameraer som er koblet til fra døra eller babysenga. Eller som her ta en telefon ved å trykke direkte på kjøkkenbenken. Menyene vil automatisk flytte seg til et ledig sted på benken.
Ikke som andre kjøkkenbenker: Grundig lar en projektor lyse over platetoppen og tegne opp kontroller, restvarme i platen, men også vise kameraer som er koblet til fra døra eller babysenga. Eller som her ta en telefon ved å trykke direkte på kjøkkenbenken. Menyene vil automatisk flytte seg til et ledig sted på benken. (Bilde: Odd Richard Valmot)

Hvorfor ikke gjøre hele kjøkkenbenken til en diger touchskjerm?

Grundig vil la lys kontrollere hvitevarene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Berlin/Tek.no: Ut med knapper og brytere og inn med en projektor. Det er det en av innovasjonene Grundig viser på IFA-messen i Berlin. I de nye systemet de har kalt VUX – Virtual User eXperience, og som kommer til Norge neste år, har de bygget en projektor og optiske sensorer inn i kjøkkenvifta.

Projektoren kan belyse kjøkkenbenken og induksjonsplaten og gi en designfrihet som ikke har vært mulig før. Denne koketoppen har ingen andre kontroller en de virtuelle som projektoren tegner på overflaten og på benkeplaten og som kan betjenes med fingeren. Sensorene fanger opp hvordan fingeren bryter lyset og stiller inn toppen.

I vifte: Projektoren og sensorene er montert over kjøkkenbenken i avsugsvifta.
I vifte: Projektoren og sensorene er montert over kjøkkenbenken i avsugsvifta. Foto: Odd Richard Valmot

Når du setter stekepanner og kasseroller på toppen tegner projektoren opp den konfigurerbare varmesonen. Når jobben er gjort er glasset enda varmt, men da belyser projektoren den varme flaten slik at det ser ut som den har en svak rød etterglød. Det er vanskelig å ta feil av.

Sjekker ungen

En projektor byr på en masse muligheter og det har konstruktørene utnyttet til å koble til kameraer. Man kan ha koblet til en babycall og få strømmet video fra vugga. Eller et dørklokkekamera for å se hva som skjer utenfor ytterdøra.

I første omgang kan man kontrollere koketoppen og en oppvaskmaskin, men det vil komme en stekeovn som også kan kontrolleres med de virtuelle knappene som projektoren avtegner. Systemet skal være konfigurerbart og det skal være enkelt å bygge ut videre uten å skifte ut annet enn programvare.

Neste år kommer Grundig også med sin egen portefølje av appkontrollerte hvitevarer. Siden selskapet også produserer TVer vil de også sørge for at kontrollene blitt tilgjengelig som apper i TVen. Ikke bare i mobiler og nettbrett. Det kan jo være greit å få vite av oksesteken er ferdig mens du sløver foran TV-en.

Disse hvitevarene styrer du fra mobilen:
Nå er endelig kjøleskapet og kaffemaskinen på nett »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen