Guide

Hvordan takle e-post?

Den danske webguruen Jakob Nielsen er kjent for sine visjoner angående brukervennlighet av web (World Wide Web). Se hans hjemmeside: useit.com. BBC News Online har snakket med Nielsen om hvordan vi kan unngå å bli e-post-slaver.

Nielsen mener Internett er i ferd med å ødelegges av "forurensning", noe som fører til at Internett kontrollerer oss mennesker, istedet for at vi kontrollerer (vårt bruk av) Internett.

Informasjons-flommen på Internett har mange sider, men Nielsen tar spesielt opp problemet med e-post. Nielsen mener kommunikasjon via e-post går mot dårligere tider, det vil si kvaliteten på tjenesten blir dårligere. Mange av oss får så mange meldinger at det er blitt en heltidsjobb å lese og svare på alle.

Gode råd fra Jakob Nielsen, spesielt i forhold til e-post:

  • Du bør vurdere å planlegge ditt Internett-bruk og sette opp prioriteringsliste.

  • Du bør ha flere enn én e-postkonto.

  • Svar på de viktigste e-post meldingene først. Får du veldig mange meldinger, bør du la være å svare på de som du selv mener skal ha lavest prioritet.

  • Unngå å send e-post til "hvem som helst". Hvis meldingen er såpass "uviktig" at det medfører sløsing av tid for mottaker, bør du tenke deg godt om før du sender meldingen, men dette er selvsagt et skjønnspørsmål.

  • Skaff deg et spam-filter for e-postprogrammet ditt, hvis ikke dette er innebygd. Se vår spam-guide.

  • Unngå å bli varslet når en e-post kommer, fordi dette avbryter gjerne andre viktige gjøremål. Du bør heller avsette tid som skal brukes til å lese og svare på e-post.

(Kilde: BBC)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen