Hvordan ta vare på bildene dine

 

Alternativ tekst mangler

Familiealbum
I motsetning til så mange andre slike løsninger, er ikke dette bare for å lagre bilder, og evt. ha mulighet for å skrive ut. Her har du mulighet for å dele bildene med andre, og du kan linke deg selv opp mot slektninger som også er registrert, så dere kan se hverandres bilder. Det gir deg også mulighet til å søke på alle bilder med deg på, for eksempel.

Det blir med andre ord en enorm felles bildedatabase, der du kan bestemme hvem som skal ha tilgang til dine bilder, og du kan søke blant alle bilder du har tilgang til. Du oppretter album for å sortere bildene, og du kan vise dem som lysbildeshow, bestille kopier og mye annet.

På denne måten kan du bruke Album2 som et slektsalbum, der hele familien deltar, og deler bildene. Du slipper å vente til du besøker familien før du kan vise dem bildene dine.

Bilder du lagrer hjemme hos deg selv, er det ikke så lett å vise til andre, og hvis noe alvorlig skulle skje, slik som innbrudd eller brann, kan du miste alle sammen. Mange lagrer bilder hos venner eller naboer i tillegg til egen PC, og regner bildene som trygge, og det vil de normalt være, men i ekstreme tilfeller, slik som flommen i New Orleans, hjalp det ikke at naboen passet på bildene dine. Å lagre dem på internett kan derfor være en stor fordel.

Gratis tjeneste
Album2 er gratis for de første 5 GB med bilder. Deretter koster det 29,- kroner i måneden pr. GB. Dersom du ikke laster opp alt for mange bilder, eller reduserer størrelsen på dem, klarer du deg lenge med dette. Men hvis du skal bruke tjenesten som sikkerhetskopi til bildene dine, kan det fort bli lite med 5 GB, og dyrt å betale. Da jeg nylig var i Nepal, to jeg ca 7GB med bilder. Jeg kan ikke redusere størrelsen på dem når jeg skal bruke det som sikkerhetskopi. Men si at jeg bare trenger å laste opp halvparten. På neste store reise tar jeg like mange bilder, og er da oppe i 7 GB til sammen. Det gir en årlig pris på 696,- kroner. Hvis du lagrer 10 GB, vil det koste deg 1740,- kroner i året. Selv har jeg langt mer bilder enn det, og det hele ville blitt uforholdsmessig dyrt. Derfor tror vi dette vil være en fin tjeneste for å dele bilder, men ikke fullt så velegnet til sikkerhetskopiering.

Når du benytter gratistjenesten, er denne finansiert med reklame. Foreløpig har jeg ikke sett noen reklamer, men det kommer kanskje etter hvert. Men hvis du registrerer deg i dag, får du kanskje benyttet det en stund før det dukker opp reklamer, og da må det anses som en ekte gratistjeneste (og de er det ikke mange av).

Tjenesten er relativt intuitiv, men sammenliknet med programmer du har liggende lokalt, kan det virke litt tregt noen ganger. Men den funksjonaliteten det gir, gjør det verdt å prøve. Siden dette er en ny tjeneste, er det ikke så mange brukere ennå, men det betyr ikke mye for den enkelte. Det som er viktig for å få benyttet funksjonaliteten, er at du får med deg venner eller familie, så dere kan dele bilder og gjøre dem tilgjengelige for hverandre.

 

Alternativ tekst mangler
Grensesnitt for opplasting av bilder

Internet Explorer
Jeg prøvde først programmet med Opera 8.5. Det fungerte ikke noe videre, da jeg ikke fikk lastet opp bilder. Med Internet Explorer fungerer det helt fint. Det kan godt være at det er noen innstillinger som gjør at det fungerer også i Opera, og det håper vi, da vi er veldig lite glade i nettjenester som prøver å bestemme hvilken nettleser vi skal bruke.

For å laste opp bilder, finnes det flere metoder. Hvis du ikke kan benytte den vanlige med et explorer-liknende grensesnitt, så kan du sende bilder på e-post. Det kan være fint hvis du er et sted med dårlig internetforbindelse, og ikke har båndbredde til for mye web-aktivitet.

Alt i alt ser dette ut som et spennende tilbud, og hvis du har behov for sikker lagring av en begrenset mengde bilder, eller ønsker å dele bildene dine med andre, så er dette verdt å prøve. Vi antar at prisene vil gå ned, etter hvert som volumer går opp, og priser på lagring blir lavere.

Tjenesten er tilgjengelig på www.album2.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen