Guide

Hvordan rense sensoren på kameraet

Se videoen hos intemos.com

Videoen viser enkelt hvordan du trygt renser sensoren på ditt digitale speilreflekskamera. Det benyttes utstyr som bør være tilgjengelig i alle velutstyrte fotoforretninger, eller kjøpes fra intemos.com, som har laget videoen

I begynnelsen av videoen setter de kameraet i ”Sensor clean mode”. Dette renser ikke sensoren, men åpner speilet og lukkeren, så du kommer til. Det betyr at i denne tilstanden er kameraet svært mottakelig for støv, så du bør gjøre dette i et rent rom, og uten å bruke mer tid enn nødvendig.

En annen viktig ting å huske på er at det trekker en del batterikapasitet å holde speil og lukker åpne. Derfor er det viktig å ha et fulladet batteri når du starter, for hvis batteriet går tomt mens du holder på, vil lukkeren lukke seg over det du stikker inn i kameraet, og lukkeren blir ødelagt. Det dekkes ikke av garantien, og kameraet må repareres for flere tusen kroner.

Man må også være forsiktig når man gjør dette, for sensoren er meget ømfintlig, og kan får skader hvis man ikke følger riktig prosedyre.

Med mindre du kan se på bildene (eller på sensoren) at det er støv på den, er det normalt ikke nødvendig å rense den. Unntaket kan være hvis du har vært i et område med svært finkornet støv som kan ha lagt seg som en hinne på sensoren.

Videoen og er gratis tilgjengelig fra intemos.com, og du kan se den her.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen