Guide

Hvordan overleve XP SP2?

Ikke alle brukere opplever den nyeste oppdatering av Windows XP, Service Pack 2, som like smertefri. Hva kan du gjøre hvis noe går galt eller det meste går galt?

Forebyggende

Det finnes en rekke tiltak og verktøy som kan brukes i forberedelsen til installasjon av SP2.

Før du installerer Service Pack 2 bør du forberede systemet grundig. Det gjelder ikke minst oppgradering av diverse programmer og drivere du har.

WinPE

Windows Preinstallation Environment (WinPE) er et program som kan brukes til å lage en CD-plate som gjør at du kan skreddersy Windows-installasjon.

"Problemet" er at dette programmet er beregnet for administratorer av større nettverk og ikke for hjemmebrukere. Programmet krever spesielle lisenser fra Microsoft, nemlig Enterprise Agreement (EA) og Software Assurance Membership (SAM). Det er som regel kun bedrifter som har dette.

BartPE

Bart Preinstalled Environment (BartPE) er et alternativ til WinPE, men Microsoft har ingenting med dette programmet og du kan derfor ikke forvente noen form for kundestøtte fra Microsoft, hvis noe skulle gå galt. Du bruker progtrammet med andre ord på eget ansvar.

Etter installasjon

Har du allerede instalellert SP2, hjelper lite med forebyggende tiltak. Det finnes likevel alternative løsninger.

Fjern SP2

Opplever du store problemer etter installasjon av Service Pack 2 for Windows XP kan du fjerne hele SP2-pakken via Kontrollpanel og Legg til / fjern programmer. Forutsetningen er at du har valgt å ta sikkerhetskopi av tidligere system under installasjon av SP2.

Systemgjennoppretting

Med funksjonen systemgjennoppretting (System Restore) har du muligheten til å gå tilbake til forrige systemtilstand, hvis du har gjort endringer og noe går galt.

Høyreklikk på Min datamaskin og velg Egenskaper.

Bekreftelse av filsignatur

Verktøy for bekreftelse av filsignatur ("System File Checker") er et program som kan gjøres fra et DOS-vindu. Programmer skanner filer og erstatter eventuelle ødelagte filer fra originale Windows CD-platen.

Start, Programmer, Tilbehør, Systemverktøy, Systeminformasjon, Verktøy, Windows, Verktøy for bekreftelse av filsignatur.

Les mer om dette programmet i artikkel KB185836 fra Microsoft.

(Kilde: theinquirer.net)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen