Intervju

Arbeidsmarkedet for IT-folk - del 3

Bilde: Istock/shironosov
(Bilde: Istock/shironosov)

Vi spør ut fire rekrutteringsfirmaer om mulighetene og hvordan markedet er for IT-folk. Her er du svarene fra Upsource AS.

For de som har fått med seg del 1 og del 2, begynner man å se at klare tendenser. Kunnskap om Java og .NET virker helt klart å være en vinner i arbeidsmarkedet.

Det er likevel fortsatt nyttig informasjon å hente når vi i dag har kommet frem til Svenn Olav Kalvø, partner i Upsource.

Hvordan er det å rekruttere av IT-folk i dag?


– For enkelte fagområder er det i dag vanskelig å finne gode kandidater som er villige til å flytte på seg eller som kan tenke seg en ny jobb. De siste årene har arbeidsmarkedet innen IT endret seg dramatisk. For fire-fem år siden var det lett å finne høyt kompetente personer for nye stillinger.

– De siste årene har det vært mange som har skiftet jobb og som dermed er noe låst i forhold til en eventuell ny stilling. Dette vil sannsynligvis endre seg og normalisere seg videre utover i 2008. Men det vil fortsatt være vanskelig å finne de gode kandidatene.

Er det noen type kompetanse som utmerker seg som spesielt attraktiv?


– Både java og .Net er veldig etterspurt. .Net har etter hvert fått stor utbredelse og vil være stort også videre framover. I tillegg har etterspørselen etter erfarne og tunge prosjektledere steget markant det siste året.

I rangert rekkefølge. Hvilke er "topp tre"-kriteriene i vurderningen av en kandidat?


– En personlighet som passer til stillingen og rollen kandidaten skal ha. Relevant erfaring i tidligere jobb. God kompetanse i form av utdannelse og ferdighetsnivå.

Hva er med på å gjøre arbeidsplass attraktiv for en god kandidat?


– Utviklingsmuligheter er høyt verdsatt. De fleste ønsker å ha muligheten til å lære noe nytt og kunne følge med på utviklingen. Videre er det mange som ønsker seg en fleksibel arbeidssituasjon. Et godt arbeidsmiljø med kompetente medarbeidere som man kan lære av er også viktig.

Hvordan antas fremtiden å se ut?


– Min vurdering er at det teknologiske landskapet vil bli mer åpent med nye teknologier. Problemstillinger som vil være sentrale fremover vil være integrasjon av tjenester og økende bruk av Open Source-løsninger.

Hvis dere skulle gi ett råd til en som studerer eller tenker på å studere IT, hva ville det være?


– Integrasjon vil bli mer og mer viktig i forbindelse med blant annet SOA (service-oriented architecture). Man bør være innstilt på å lære seg mer enn et programmeringsspråk. Her vil det komme nye ting og det er ikke utenkelig at en dyktig programmerer bør være innstilt på å sette seg inn i et nytt programmeringsspråk pr år(!).

– Agile-metoder og Open Source-programvare vil vokse og er områder man bør ha kompetanse på.

Du finner mer karriere-relatert stoff og oversikt over ledige IT-stillinger i vår karriereseksjon.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen