Anmeldelse

Hvordan du ikke skal date damer

Definitely, Maybe

Studio: Universal Studios
Produksjonsår: 2007
Norsk tittel: Helt sikkert, Kanskje
Utgivelsesdato Blu-ray: 18.01.2011

Disk
Antall: 1
Type: 50 GB Blu-ray Disc
Sone: B
Lengde: 1:51:40
Kapitler: 20
Størrelse: 33,7 GB
Boks: Blue BD Case

Video
Sideforhold: 2.35:1
Oppløsning: 1080p
Kodek: VC-1

Audio
Kodek: DTS-HD Master Audio 5.1: Engelsk, DTS Surround 5.1: Fransk, italiensk, tysk, spansk, japansk, portugisisk
Undertekster: Engelsk, svensk, dansk, norsk, finsk, fransk, italiensk, tysk, spansk, japansk, portugisisk, nederlandsk, ungarsk, koreansk, tyrkisk, mandarin


Testet med B&W DM602 S3, Cambridge Audio A500, Samsung PS42Q97, PS3

Will Hayes (Ryan Reynolds) befinner seg i et lykkelig forhold med high school-kjæresten Emily (Elisabeth Banks), men beslutter å forlate henne midlertidig for å forfølge egne yrkesambisjoner i New York City, hvor han en stund gjør stor suksess som valgkampmedarbeider. Dessverre byr storbyen også på romantiske fristelser, og Hayes finner seg ganske snart viklet inn i kompliserte damerelaterte uforutsigbarheter.

Noen år senere er Will Hayes i ferd med å skilles fra Emily, og deres nesten brysomt oppegående datter Maya (Abigail Breslin) bestemmer seg for å foreta et intenst avhør av faren for få klarhet i hans tidligere mislykkede spillopper.

Sjarmerende, men enkel

Uff ja, den vanskelige balansegangen mellom store drømmer og harde realiteter har gitt opphav til mang en romantisk ladet komedie, og Definitely, Maybe tilbyr for så vidt heller ingen endelige løsning på hvordan man navigerer seg gjennom kjærlighetslivets minelagte labyrinter frem til den endelige rette, i den grad noe sånt i det hele tatt eksisterer.

Filmen er egentlig overraskende sjarmerende når det kommer til stykket. Den verken intellektualiserer eller moraliserer, men har en ganske lett og ledig karakter som gjør den enkel å like, samtidig som den er for oppegående til å bli avskrevet som klissete eller spekulativ. Skuespillerne er ganske gode, og vi møter både en fornøyelig Kevin Kline som blasert forfatter og ikke minst unge Abigail Breslin, som spiller selvbevisst hjerteknuser ikke helt ulik rollen hennes vi husker fra Little Miss Sunshine.

Definitely, Maybe er likevel relativt strømlinjeformet og forglemmelig, og til romantisk komedie å være finnes det kanskje et lite underskudd på de virkelig lattervekkende replikkene eller situasjonene. Filmen baserer seg dog ikke på punchline-humor, men har en gjennomgående uanstrengt og jordnær tone hvor humoren er mer naturlig forekommende i dialogen, og doseringen holder seg godt under det krampaktige nivået.

Teknisk


Video

Bildet vises i 1080p-oppløsning i VC-1-kodek, og kvaliteten er det i grunnen lite å si på. Fargegjengivelsen virker naturlig, og skarpheten er tilstrekkelig, selv om bildet stedvis har et noe matt preg, særlig i scener med dempet belysning.

Audio

Definitely, Maybe er en taledominert film hvor lyden i DTS-HD Master Audio 5.1 gjengis klart og rent uten nevneverdige kvalitetsmessige avvik å sette fingeren på. Filmen har også en del scener med musikk, og også denne spilles av i upåklagelig kvalitet.

Konklusjon

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Definitely, Maybe er en ganske mild og ufarlig og ingen spesielt ambisiøs film, men fungerer helt ok som en sjarmerende og halvmorsom romantikkfilm man kan fyre opp på en søndag ettermiddag. Filmen er laget av de samme menneskene som ga oss Love Actually og Bridget Jones' Dagbok, så det er nok i første rekke entusiastiske fans av disse filmene en anbefaling kan gis.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen