Ingen på kontoret er  enige om hvordan den perfekte hjemskjermen ser ut.
Teknofil
Ingen på kontoret er enige om hvordan den perfekte hjemskjermen ser ut. (Bilde: Niklas Plikk, Teknofil.no)

Hvordan ser den perfekte hjemskjermen ut?

Ingen på kontoret vårt er enige.

Det sies at mobiltelefonen er det mest personlige stykke teknologi du eier. Du har den alltid med deg, den er nesten alltid på, og er du som oss bruker du den til omtrent alt du gjør. 

Nordmenn er også blant de ivrigste app-nedlasterne i verden. Norge er på topp 10-listen over app-nedlastere, og en gjennomsnittlig nordmann hadde i 2013 lastet ned i overkant av 32 apper fra en appbutikk. Med tanke på at en ny telefon i dag gjerne kommer levert med rundt 30 apper forhåndsinstallert, har du altså over 60 apper å holde styr på. 

Kritisk plassering

For å dra nytte av telefonen din og alle appene, gjelder det å tenke strategisk. Appene må legges på de riktige plassene, og plasseres slik at du alltid finner dem når du trenger dem. En undersøkelse gjort av Localytics viser tross alt at hver femte app vi laster ned bare blir brukt én gang, noe som gjør det enda mer kritisk at de er riktig plassert. 

Det var i hvert fall det jeg tenkte da jeg satte opp min hjemskjerm. Apper jeg bruker ofte skal få de beste plassene, mens apper jeg kanskje trenger blir enten lagt i mapper, dyttet til side to eller tre, eller slettet. Alt jeg faktisk bruker ønsker jeg å komme til med ett trykk. 

 Slik endte det opp (selv om jeg ikke er kjempefornøyd med den nederste raden): 

Her er appene jeg ofte er innom i løpet av en dag. Ideen er å bare trenge ett klikk for å komme til  appene jeg bruker, og heller sveipe, klikke og lete for de mindre brukte appene.
Her er appene jeg ofte er innom i løpet av en dag. Ideen er å bare trenge ett klikk for å komme til appene jeg bruker, og heller sveipe, klikke og lete for de mindre brukte appene.

Jeg var overbevist om at alle sikkert tenkte på samme måte som meg, og hadde omtrent tilsvarende filosofi. Der tok jeg feil. Selv blant kollegaene mine er det enormt sprik blant hjemskjermene, som du kan se i bildekarusellen nederst i saken.

Mens noen tenkte som meg og hadde gått aktivt inn for å legge de viktigste appene på førstesiden, var det omtrent like mange som ikke kunne brydd seg mindre. Flere mente det var like greit å søke etter apper som å ha dem på hovedsiden, mens andre mente muskelminnet i fingrene gjorde at de fant frem til appene de ville ha, selv etter et par sveip og klikk. 

Vis oss din hjemskjerm!

Nå som vi har skjønt hvor ulike hjemskjermer vi har på kontoret, vil vi finne ut mer om hjemskjermer. Vi vil se hva slags hjemskjerm du har, og hva du synes er det viktigste å tenke på. Har du en plan når du legger opp appene, eller ligger alt hulter til bulter? 

Gjerne send oss en e-post på tips@teknofil.no, eller del bildene i kommentarfeltet nedenfor. Du kan også sende bildene via Twitter til @teknofil_no, eller på Facebook-siden vår, Facebook.com/Teknofil.no

Bildene må kunne brukes av oss i en framtidig artikkel, hvor vi viser frem de beste og morsomste hjemskjermene. Du kan selvfølgelig være anonym hvis du skulle ønske det.

Hjemskjermene i Mediehuset Tek

Jørgen (Nyhet- og featureansvarlig, Tek.no): Her er min - er vel så standard som det er mulig å få den. Har ikke viet den en tanke. Andresiden min har vel appene jeg bruker mest, side tre er nesten blank, men egentlig er det helt tilfeldig hvor ting ligger. Blar som en Gud hver gang jeg skal finne en app, og har ikke en eneste mappe.
Geir (Utvikler): Har kategorisert alt i mapper på forsiden. Alt på side 2 er midlertidige apper eller snarveier (6 stk i skrivende stund)
Vegar (Journalist): Ikke så veldig nøye på det egentlig... Eneste som ligger her bevisst er vel google-baren og SoundHound, for minst mulig fikling dersom jeg kjører og hører en fet låt på radioen jeg ikke vet hva er. (Ja vet man ikke skal mobiltukle i det hele tatt under kjøring, men må man så må man.)
Claes (Selger): Jeg vil gjerne se bildet jeg. Bakgrunnen. Fjernet alt det forhåndsoppsattte. Irriterer bare. Vær stemte jo aldri. Kalender widgeten sugde så fjernet den og.
Andreas (Utvikler): Jeg tenker ikke over hvor apper ligger, da det ligger i muskelminne. Telefonen er LG Nexus 4 med Android 4.4.
Henrik (Selger): Prøver å ha det jeg bruker mest på hjemskjermen.
Anders (Journalist): Etter at jeg fikk iPhone 6, var det ikke like lett å nå appene i toppen av skjermen. Derfor flyttet jeg de mest brukte appene ned og i "tommel-rekkevidde".
Varg: Den ser sånn ut fordi det var omtrent sånn den så ut på min iPhone.
Kurt (Redaktør) 1/2: På iPhone er det første skjermbildet helt standard som det kommer fra Apple, med unntak av at Safari-nettleseren er byttet ut med Google Chrome. Det er først på skjermbilde to på iPhone at alle appene mine dukker opp – og der har jeg organisert alt i mapper etter type app (spill, musikk, etc). Det spiller ikke så stor rolle hvor appene ligger, ettersom jeg vanligvis bruker søkefunksjonen når jeg skal starte en ny app.
Kurt (Redaktør) 2/2: På min Samsung Galaxy S5 er det litt mer kaotisk – der ligger appene stort sett der de havnet automatisk da jeg installerte dem. Årsaken er at jeg stadig vekk bytter telefon, avhengig av hva som er på test, og i motsetning til på iPhone så husker ikke Android hvor alt skal ligge.
Simen (Utvikler): Klokke og kalender er eneste som er plassert i første visning med mening. Resten ligger et swipe unna hvis det er nyttig eller på hovedlista om de ting som brukes sjeldent. Viktigste for meg er at de ligger fast plassert så fikser muskelminnet resten.
Ingela (Selger): Her er appene jeg bruker flittig hver dag. Ikke for mye og ikke for lite.
Anonym kollega: Jeg har bare lastet ned apper og de har lagt seg der de vil.
Lizette (Markedskoordinator): Jeg bruker ikke så mange apper, så jeg har lagt de jeg bruker på ett sted.
Vegard (Journalist): Appene på hjem-skjermen min består hovedsakelig av standard-apper, som Innstillinger, Kamera og Klokke. I tillegg har jeg noen av appene jeg bruker oftest, som Twitter, TV 2 Sporten-appen og snarveien til Teknofil.no
Håvard (Journalist): Apple fikser dette greit.
Robert (Selger): Jeg har en kombinasjon av hva Apple satte opp og de appene jeg bruker oftest og vil ha lett tilgjengelig.
Audun (Journalist): Jeg beholder som regel det meste slik det er «box-fresh», men sorterer det jeg bruker i mapper på andre skjerm. Kanskje ikke så tidseffektivt, men det blir organisert på den måten. I tillegg bytter jeg Musikk-appen med Spotify (av åpenbare grunner).
Per Øyvind (Daglig leder): Nesten alle apper en trenger. I tillegg kjører Truecaller i bakgrunnen.
Øystein (Redaksjonssjef): Har allerede fylt opp syv startskjermer, så jeg må prioritere beintøft når jeg får en ny app. På førsteskjermen har jeg appene jeg bruker flittigst – som Yr, Ruter og Spotify –og de jeg trenger kjapt når jeg først skal bruke dem, som Shazam og Evernote.
Alf (Utvikler): Jeg liker å ha alt på en plass.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen