Foto: Fukusada Design

Teknofil Hvordan fungerer denne lyspæra av tre?

Foto: Fukusada Design

Hvordan fungerer denne lyspæra av tre?

Japaner viser mystisk lyspære.

Det finnes mange underlige lyspærer ute i verden. Blant de mest kjente (og fiksjonelle) eksemplene for folk her i landet er Petter Smarts mørke lyspære, som sprer mørke i lyse rom.

Denne (ekte) lyspæra går nok ikke like drastisk til verks rent funksjonsmessig, men av utseende er den minst like besnærende. Dette er nemlig en lyspære av tre!

Tradisjonell japansk teknikk

Ved første øyekast kan det se ut som at lyspæra designet av japanske Ryosuke Fukusada er skåret ut av solid tre, og er ment som et rent kunstverk uten videre nytteverdi. Overraskende nok virker den, og brenner heller ikke opp i prosessen.

Lyspæra er nemlig ikke lagd av en massiv klump med tre. Den er isteden en LED-pære dekket av et utrolig tynt trelag, skapt ved hjelp av den tradisjonelle japanske trearbeidsteknikken rokuro, som lar lyset skinne gjennom.

Denne lyspæra med energieffektive lysdioder, trelag og et gjenvinnbart støpsel av aluminium gir dermed begrepet «grønn teknologi» en ny mening. Om vi får se den masseprodusert er for tidlig å si, men det er lov å håpe.

(Kilde: Fukusada Design)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen