Hvor mye minne trenger du?


Klikk for større bilde

Det er lenge siden Bill Gates visstnok skal ha ytret at 640 kB minne burde være nok for alle. Bill har fått ufortjent mye oppmerksomhet for den kommentaren - og har selv også nektet for å ha uttalt dette. Uansett om Gates eller andre uttalte dette eller ikke - det er liten tvil om at utviklingen går fremover - og operativsystemer og programmer stadig gjør krav på mer systemminne.

1 GB systemminne har nærmest vært standard for entusiastene de siste årene, og i den senere tid er det mer og mer vanlig med 2 GB når man skal bygge seg ny maskin. 512 MB er det vi gjerne anbefaler som et absolutt minimum for en installasjon med Windows XP, mens de ivrigste spillerne trolig bør gå for 2 GB. Men hvor stor er egentlig forskjellen mellom det å ha 512 MB, 1 GB og 2 GB systemminne i maskinen?

For å finne ut av hva forskjellene betyr i praksis har vi kjørt gjennom noen få tester, som vil vise hva overgangen fra ulike mengder systemminne vil bringe med seg. Testene består av spilltester, bildebehandling og videoenkoding.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen