Hvor mye er kameraet ditt brukt?

Tidligere har det kun vært Canons verksteder som har kunnet gi svar på nøyaktig hvor mange eksponeringer ditt Canon-speilrefleks har tatt, og for mange som ønsker å kjøpe eller selge slikt brukt er dette et tall som absolutt er av interesse. Nå har imidlertid noen funnet frem til en fremgangsmåte som lar deg finne dette tallet selv.

Lukkermekanismen fra 5D MkII
Lukkermekanismen fra 5D MkII

Prosedyren sies å fungere på alle Canons speilreflekskameraer som har Digic-III eller -IV bildeprosessor, og da spesifikt Canon EOS 40D, 50D, 450D, 1000D og 5D MkII. Den vil ikke fungere på kameraer med Digic II eller tidligere, så om du har et 5D, 10D, 20D, 30D, 300D, 350D eller 400D kan du ikke benytte denne fremgangsmåten.

For å få denne teknikken til å virke må du ha EOS Utility installert og i tillegg laste ned noen ekstra filer herfra. Denne fremgangsmåten innebærer ingen endringer i ditt kamera, og du mister ikke noen form for garanti eller reklamasjonrett ved å prøve dette (men om så skulle skje likevel er det selvsagt bare din egen skyld - ikke vår).

Den nøyaktige og komplette fremgangsmåten finner du her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen