Hvor mange handler via spam?


Kilde: berkeley.edu

En fersk studie avslører at andelen av spammeldinger som faktisk resulterer i et salg, er mindre enn tidligere antatt.

Amerikanske forskere ved University of California, Berkeley og UC San Diego infiltrerte en del av et spamnettverk i én måned tidligere i år. Hensikten var å undersøke de økonomiske vinningene ved spam.

Forskerne opprettet såkalte "proxy bots" som fungerte som forbindelser mellom maskinene som opererte nettverket og de hackede hjemmedatamaskinene som sendte ut spam.

Disse proxybot-maskinene kontrollerte rundt 75 000 kidnappede PC-er, og forskerne sendte juksespam gjennom disse. De opprettet falske nettsider som tilsynelatende solgte legemidler. Potensielle kjøpere fikk en feilmelding dersom de prøvde å kjøpe produktene, og dermed resulterte ikke studiemetoden i noen faktiske kjøp.

Konklusjonen

Etter 26 dager og 350 millioner meldinger, var resultatet kun 28 vellykkede salg. Altså var det kun 0,00001 prosent av meldingene som resulterte i et salg. Dette er mye lavere enn de 2,15 prosentene legitime epostfirmaer melder om.

Den totale inntjeningen av de 28 vellykkede salgene anslås å være rundt 2 700 dollar. Dersom dette omregnes for hele spamnettverket, blir den totale inntjeningen rundt 7 000 dollar per dag og mer enn 2 millioner dollar per år. Dette høres mye ut, men da er ikke kostnader ved spamming tatt med.

Studien konkluderer med at spammerne tjener mindre enn man tidligere har antatt, og at de antagelig ikke har store marginene når det gjelder inntjening. Dermed kan de være svært utsatt for angrep som gjør det mer kostbart å sende spam.

Detaljene rundt studien finner du på berkeley.edu (PDF-fil).

(Kilde: BBC)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen