Hvor lenge varer egentlig batteriet?

Batterilevetid på bærbare datamaskiner er ganske så relativt og er avhengig av forskjellige variable, eksempelvis hva slags applikasjoner man kjører. De fleste laptop-brukere holder gjerne et lite øye med gjenværende batterilevetid nede i "systray" ved bruk. Problemet for mange er at denne ikke rapporterer korrekt batterilevetid og man er kanskje derfor nødt til å avbryte arbeidet tidligere enn planlagt.

I mange tilfeller viser batterimåleren mange minutter feil og ubehagelige overraskelser kan derfor forekomme ved at maskinen plutselig slår seg av eller går i hvilemodus.

Texas Instruments rapporterer å ha funnet en ny måte å måle gjenværende batterilevetid. Ifølge selskapets Scott Eisenhart kan man med den nye teknikken måle levetiden med 1 prosents feilmargin.

Forskjellen fra andre teknikker er at man har integrert to mikrobrikker som konstant kalkulerer gjenværende energi. Avanserte algoritmer og matematiske modeller som følger kjemien i batteriet skal gjøre målingen svært presis.

Teknlogien har foreløpig kun tilholdssted i Texas Instruments' testlaber, men vil være klar for det kommersielle markedet sommer/høst 2005. En talsmann for selskapet bekreftet ovenfor Cnet at teknologien er ferdigutviklet, men trenger tid for å bli integrert i produktene.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen