Hvor kommer spam fra?

Trustedsource.org er en ny nettside som skal kunne vise hvilke datamaskin som sender ut uønsket e-post. Nettsiden bygger sin informasjon fra e-postavsendere over hele verden, og bruker forskjellige teknikker for å samle inn en slik informasjon. Den bruker blant annet svartelister med kjente spammere fra nettverket til sikkerhetsselskapet CipherTrust.

Nettsiden bruker også data fra såkalte omdømme-filtre som er et relativt nytt begrep innen e-postsikkerhet. De som lager spamfiltre samler inn data om avsendere og bruker denne informasjon til merke e-postmeldinger med omdømme. De som sender ut mye spam får dårligere rating enn andre og meldinger fra disse adressene vil mest sannsynligvis bli filtrert vekk.

Hensikten med nettsiden er å være et referanseverktøy. Du kan skrive inn et domennavn i søkevinduet for å sjekke hvor mange datamaskiner som sender ut spam fra det aktuelle domenet. Du kan så klikke på de adressene som eventuelt kommer på listen for å få nærmere informasjon.

Nettsiden kan være nyttig for en tilfeldig sjekk for ett spesifikt domene. Det kan for eksempel brukes til å sjekke om domenet har noen zombier, det vil si datamaskiner som sender ut spam uten at brukeren er klar over det.

Kilde: CNET news.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen