Hvor kjapt surfer du?

Hvor kjapt surfer du?

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Når du tegner et mobilt bredbåndsabonnement får du ofte oppgitt en ”teoretisk hastighet” – som i praksis er uoppnåelig –, samt en forventet hastighet som for eksempel varierer fra 0,10 Mbit/s til 1,50 Mbit/s, avhengig av hvordan bra dekningen er der du befinner deg. Det blir veldig vagt, men det er likevel forståelig at leverandørene ikke kan gi deg en bedre pekepinn på hastigheten. Det samme gjelder dersom du bruker internett på mobiltelefonen din; hastigheten kan variere kraftig.
 Med Mobilen.nos Speedometer kan du imidlertid selv måle hastigheten når du surfer på mobiltelefonen eller med ditt mobile bredbånd. Prøv Speedometeret her.
Flere tusen målinger
Hver gang du tar Speedometer-testen med mobilen din eller PC-en din tilkoblet mobilt bredbånd, går din målte hastighet inn i gjennomsnittet til din leverandør. Resultatene fra de siste 90 dagene vises i statistikken. Med nærmere 9000 målinger den siste tiden, får vi følgende hastigheter for mobilt internett (både mobilt bredbånd og mobilsurfing) fra de norske tilbyderne:
Speedometer
Aktør Snitthastighet (Kbit/s) Antall målinger
Telenor Mobil 1013 2796
Ice.net 838 4277
Network Norway Wireless 834 19
NetCom Mobil 720 1895
 
Som vi ser har flest Ice.net-brukere testet Speedometeret, men Telenor-brukerne opplever i gjennomsnitt de høyeste hastighetene. NetCom havner dårligst ut denne gangen med kun 720 Kbit/s i gjennomsnitt fordelt på 1895 brukere. Network Norways 19 målinger har gitt en snitthastighet på 834 Kbit/s. Det er naturlig å tro at mobilsurferne trekker ned gjennomsnittene.
Slik måler du hastigheten
For å måle hastigheten på ditt mobile bredbånd, trykker du på knappen der det står Speedometer på forsiden av Teknofil.no. 
 

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen