Hvor har du mobilen din?

Kreative metoder

Hvordan bærer du mobilen? (Foto: Istockphoto / Mark Weiss)
Hvordan bærer du mobilen? (Foto: Istockphoto / Mark Weiss)

Nokia har gjort et forsøk på å kartlegge hvor vi oppbevarer mobilene våre og hvorfor. Mellom 2003 og 2006 har selskapet vært ute på gaten og intervjuet en rekke av verdens mobilbrukere.

Undersøkelsene viste at 60 prosent av menn oppbevarer mobilen i bukselomma. Den høyre bukselomma er mest populær, fordi den er nærmest hånden de fleste bruker til mobilen, nemlig den høyre.

Flertallet av kvinner velger å oppbevare mobilen på en ganske annen måte, nemlig i håndveska. Så mange som 61 prosent svarte at veska var det rette stedet for mobilen.

Forsvinner i rotet
Men å ha mobilen liggende i lomma og håndveska har sine konsekvenser. Ofte skjer det nemlig at eieren går glipp av samtaler fordi han eller hun ikke hører at mobilen ringer. 30 prosent av alle som hadde mobilen i lomma oppga at de av og til gikk glipp av samtaler, mens halvparten av veske-bærerne sa det samme. For kvinner kommer også problemet med at man ikke rekker å rote frem mobilen fra veska før personen i den andre enden har gitt opp og lagt på.

Mange bruker også belteveske til mobiltelefonen sin. Jo eldre undersøkelsesdeltakerne var, jo mer populære var beltevesken. I følge undersøkelsen kan dette tyde på at eldre velger praktiske hensyn foran eleganse, siden bærevesker anses som lite moteriktige blant mange.

(Kilder: Future Perfect)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen