Hvor går grensen?

Hvor går grensen?

Med Google Street View er med ett fotografering på offentlig sted blitt et hett diskusjonsemne i Storbritannia om dagen. Aftenposten kunne forrige uke melde om innbyggere i Broughton som sperret veien for kamerabilen til Google under påskudd av brudd på personvernet.

Fra før har det og kommet inn klager fra mennesker som har blitt fotografert i uheldige situasjoner, til tross for at Google har lovet å sladde ansikter og nummerskilt. Frykt for misbruk av bildene, enten til tyverier eller terroraksjoner nevnes også som bekymringsmoment.

Kanskje heller uventet er da parlamentsmedlem John Randalls bidrag i debatten. Randall nevner i et innlegg i det britiske parlamantet flere tilfeller hvor amatørfotografer har fått påpakning av politiet for fotografering av offentlige steder. Blant annet har kunststudenter i skoleuniform blitt stoppet og skolen kontaktet for å forsikre seg om studentene har rent mel i posen.

Et annet tilfelle Randall nevner, er en RAF-veteran ved navn Lee som fikk tildelt en informasjonsbrosjyre om terrorisme da han fotograferte et kjøpesenter, etter først å ha blitt sjekket ut over politiradioen.

Randall argumenterer for at politiet burde bruke tiden sin mer fornuftig enn å fotfølge amatørfotografer, og får støtte av et annet parlamentsmedlem, Andrew Pelling, som selv har blitt stoppet da han fotograferte en undergrunnsstasjon. Hugh Bayley, nok et parlamentsmedlem, sier følgende om saken: ”Jeg er sterkt enig i at muligheten for å dokumentere hendelser i dette landet gjennom skrift og fotografi er en grunnleggende rettighet.”

Hvis du ønsker å lese hele debatten, finner du den her.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen