Hvor er filmleie fra RiksTV og Canal Digital?
Teknofil

Hvor er filmleie fra RiksTV og Canal Digital?

I skygge av finanskrisens herjinger er det mange av oss som trøster seg med en god film. Før var muligheten enten å nøye seg med filmen som gikk på TV-en, eller ta mot til seg, for å så gå en tur til nærmeste videoutleie. I dag har trenden snudd og du kan leie den filmen du vil se uten engang å reise deg fra sofaen.

Den nye trenden er jo filmleie dirkekte hjem, enten være seg via parabol, kabel eller internett. En god del aktører i dag tilbyr disse tjenestene, men to av de største aktørene på markedet leverer ikke tjenesten. Vi tok kontakt med RiksTV og Canal Digital for å se på grunnen til dette.

Hva med RiksTV?
I forbindelse med lanseringen av Grundigs PVR sa RiksTV at de håpet å komme med filmleie via bakkenettet i begynnelsen av 2009, og i hvert fall i løpet av første halvår.

- Slik det ser ut nå vil vi ikke kunne komme med noen dato for når vi kommer til å ha filmleie-tjenesten vår på plass, sier informasjonssjef i RiksTV, Jens-Petter Gjelseth, som heller ikke kan bekrefte at dette vil være på plass i løpet av første halvår.På den nevnte lanseringen i fjor ble det sagt at filmene ville bli lastet ned om kvelden og at en del av disse ville være i HD kvalitet. PVR-dekoderen vil derfor inneholde en samling filmer til en hver tid som blir byttet ut ettersom rettighetene går ut.

- Ja, det stemmer at dekoderen kommer til å laste ned om natten og at en del vil ha HD-kvalitet. Prisen på tjenesten og når den vil komme er altså ikke avklart, avslutter Gjelseth.

Hva med Canal Digital?
Canal Digital har både TV-sendinger via parabol og kabel, men har tilsynelatende ikke noen filmleietjeneste. Dette bekrefter også Informasjonsdirektør i Canal Digital, Jørgen Thaule.

- Canal Digital har valgt å gå for andre løsninger enn filmleie foreløpig. Vi har mange filmkanaler og jobber blant annet fortløpende med å utvide HD-tilbudet vårt.Det ser ikke ut til at Canal Digital kommer til å komme med noen filmleietjeneste på en god stund, men velger å fokusere på direktesendte filmer i stedet.

- Nei, per dags dato har vi ingen konkrete planer, men vi ser jo fortløpende på muligheten for å utvide med filmleie. Akkurat nå er det HD og det vanlige filmtilbudet vi fokuserer mest på, men skal ikke utelukke at vi en gang kan komme med filmleie, sier han

Canal Digital har i dag et bredt HD utvalg, som både leveres til parabol og kabel. De er også alene om å ha HD-kanaler i grunnsortimentet på parabol.

- Per i dag prioriterer vi HD. Denne uken rundet vi 200.000 solgte HD-enheter og kurven for salget av disse apparatene er sterkt økende. Vi kommer jo med en ny HD-film hver dag, samt at vi har gode tilbud på Canal+ kanalene våre også, avslutter Thaule.
Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen