Hvor bra er din Vista?

Hvor bra er din Vista?

Windows Vista gir nemlig alle systemer det er installert på en såkalt Windows Experience Index-poengsum. Dette tallet på en skala fra en til seks skal vise brukere hvor bra maskinvaren er til å takle det nye operativsystemet.

Tallenes betydning
Får du poengsummen 1 bør du faktisk stikke halen mellom benene og gå tilbake til Windows XP. For å få utført basisoppgaver i det nye operativsystemet må systemet få en poengsum på 2. Rimelige maskiner som blir solgt i 2007 vil få rundt 3, mens en maskin i midtsegmentet vil ligge rundt 4. Skal du helt opp til 5 har må du sitte på en av toppmodellene på markedet.

Se hvordan Microsoft selv forklarer poengskalaen på sin Vista-blogg.

For øyeblikket er det ikke mulig å få toppscore som er seks poeng, siden Microsoft vil åpne for bedre utstyr i tiden som kommer. Selskapet planlegger derfor å evaluere poengskalaen på nytt hver 12-18 måneder.

Er du en nerd?
Spesielt interesserte kan ta en titt på nettsiden Share Your Score. Denne siden lar de største nerdene dele sine tall med resten av verden.

For øyeblikket ligger BetaMan på topp med en sum på 5,9 poeng. BetaMan har oppnådd dette med et system som har Dual Core AMD Opteron-prosessor, åtte gigabyte internminne og grafikkort med 1,5 gigabyte minne.

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen