Miniskjørt er én av tingene som gjør bildet mer populært.
Miniskjørt er én av tingene som gjør bildet mer populært. (Bilde: Shutterstock/Nikkolia)

Hvor populært kan bildet ditt bli?

Et nytt verktøy lar deg beregne om blinkskuddet slår an.

Du er kanskje strålende fornøyd med blinkskuddet ditt, men vil omverdenen også trykke det til sitt bryst? Det var spørsmålet en doktorgradskandidat ved MIT, Aditya Khosla, stilte seg.

Nå har han konstruert en algoritme som kan beregne nettopp sannsynligheten for popularitet.

Upopulære stekespader

Foto: Faksimile: Aditya Khosla

I doktorgradsavhandlingen demonstrerer Khosla algoritmen i praksis. Totalt har han analysert rundt 2,3 millioner bilder fra Flickr, og dermed kommet frem til en rekke kriterier som enten hever sannsynligheten for at bildet ditt blir populært, eller rett og slett senker den.

Hvis vi ser på de ganske håndfaste elementene som nevnes, er det ting som stekespader, avløpspumper, bærbare datamaskiner og golfbiler som utpeker seg i negativ retning.

Miniskjørt, bikinier og BH-er, i tillegg til revolvere og parfyme skårer derimot høyt. Det gjør også leoparder, pandaer og lamaer.

I motsetning til en tidligere undersøkelse, viser Khoslas algoritme at varme fargetoner ser ut til å fremkalle flere klikk enn blå- og grønntoner.

Prøv selv

Khoslas algoritme er tilgjengelig for folk flest via et ganske enkelt verktøy. Med det kan du velge om du vil laste opp et bilde eller bruke en bildeadresse for å så kalkulere den potensielle populariteten på en skala fra 1 til 10.

Enn så lenge er verktøyet mest nøyaktig når sosiale elementer blir tatt med, slik som antall følgere og antall bilder i Flickr-portfolioen, antall tegn i tittelen og antall emneknagger.

Ifølge The Verge er planen nå å gjøre verktøyet både bedre og å skape et verktøy som så automatisk kan redigere bildet ditt på en måte som gjør at det har større sjanse til å slå an.

For øyeblikket er det stakkars, ferske verktøyet noe overbelastet på grunn av stor pågang, men hvis du vil prøve selv kan du gjøre det her.

Hele doktorgradsavhandlingen finner du her (.pdf).

(Kilde: The Verge, Popphoto)

Deler du bilder på Facebook? Det burde du ikke: Her er beste alternativene»

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen