Hvor mye må du betale for Tinder Plus?
Teknofil
Hvor mye må du betale for Tinder Plus? (Bilde: Skjermdump/Teknofil.no)

Hvor mye må du betale for Tinder Plus?

Vi fikk fire forskjellige priser for nøyaktig samme abonnement.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Dating-appen Tinder er ekstremt populær her i Norge, og er den moderne måten å treffe potensielle partnere på. Nylig rullet Tinder ut en rekke premium-funksjoner i appen, som blant annet lar deg angre hvis du sveipet vekk feil person, eller velge en annen flørtelokasjon.

Enormt pris-sprik

Men før du laster ned oppdateringen bør du være klar på at prisene i Norge varierer stort. Det kan virke som Tinder driver med fortløpende pristesting på norske brukere, og prisen du må betale for Tinder Plus varierer fra bruker til bruker. 

Vi tok en kjapp test på kontoret, hvor kollegaene våre fikk opp fire vidt forskjellige månedspriser: 

Her er det altså ikke snakk om små nyanser i prisene, men over 100 kroner forskjell fra den billigste til den dyreste. Tinder opplyser ingenting i appen om at dette er pristesting. Vi har prøvd å kontakte utviklerne for å spørre hva som skylder det enorme spriket i priser, men vi venter fortsatt på svar. 

Hvor mye koster Tinder Plus for deg? Stem gjerne i avstemningsboksen vår nederst i artikkelen!

Aldersbasert pris i USA og Storbritannia

Premium-utgaven av Tinder ble nylig sluppet i Storbritannia og USA også. Der har Tinder valgt å gå for en litt annen modell. Der vil alle brukere som er under 28 år (30 år i USA) kunne kjøpe Plus-abonnement for rundt femti kroner.

For alle brukere som er 29 år eller eldre, koster den samme tjenesten over tre ganger så mye - omtrent 175 kroner i måneden.  

Tinder begrunner denne prissettingen med at de yngste – som ofte er studenter – har dårligere råd enn de som er litt eldre, skriver Slashgear. Tinder drar også en sammenligning til Spotifys studentabonnment, hvor studenter får en lavere pris hvis de har et studentbevis.

Det er fortsatt uvisst om alder vil bli brukt som en del av den endelige prisen for Tinder Plus i Norge. Ifølge Forbrukerombud Gry Nergård er slike priser lov, men det krever samtidig at Tinder er åpne opp prisene sine: 

— Alle kan i grunnen ta den prisen de vil, og aldersdifferensiering er tillatt. Men det er viktig å ha åpenhet rundt prisene. Tinder skal ha prisliste på siden sin, hvor prisene, rabattene og betingelsene skal gå klart frem, forteller Nergård i en epost til Teknofil.no.

Vil du ha napp på Tinder:
For all del ikke legg ut slike bilder! »

(Kilde: Slashgear)

Hvor mye må du betale for Tinder Plus?

Du må logge inn for å kunne delta i avstemningen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen