(Bilde: Reisekvote)

Hvor mye kan du ta med over grensen?

Nye kvoteregler, ny kvote-app.

1. juli år kom det nye kvoteregler for innførsel av alkohol og tobakk til Norge. Endringen innebærer at dersom du ikke tar med røyk eller snus over grensen, kan du ta med 1,5 liter ekstra med øl, rusbrus eller vin – men ikke brennevin.

Det finnes flere kvotekalkulatorer i App Store og Google Play allerede, men nå har det kommet en helt ny en. Den heter Reisekvote, og er laget med de nye kvotereglene i tankene.

Sterkøl går på ølkvoten

I en pressemelding skriver utvikler Daniel Mathisen at det nå finnes over 20 forskjellige kvotekombinasjoner for én reisende.I appen Reisekvote kan du i tillegg raskt sjekke hvor mye hele reisefølget har lov til å ta med over grensen til sammen. 

Utvikleren nevner også at mange nordmenn ikke er klar over at sterkøl (over 4,7 prosent) også går på ølkvoten – ikke som brennevin. Ifølge Tollvesenet er det kun rusbrus som ikke kan ha en alkoholprosent høyere enn 4,7.

Slik ser den nye kvotekalkulatoren ut på en iPhone.
Slik ser den nye kvotekalkulatoren ut på en iPhone.Foto: Reisekvote

Ikke til Android foreløpig

Reisekvote koster 14 kroner, og er foreløpig kun tilgjengelig i Apple App Store. En Android-versjon er imidlertid underveis, og vil ifølge Mathisen bli lansert «i løpet av de neste ukene». Appen krever ikke Internettilgang for å fungere.

En lignende app som heter Kvote – Tax-Free-kalkulator er tilgjengelig både til Android og iOS, og koster 7 kroner. Denne ser også ut til å ha fått med seg lovendringen fra 1. juli.

Har du fått med deg alle app-anbefalingene våre?
Her er alle ukens utvalgte apper i én stor liste » 

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen