Samsung markedsfører ikke Galaxy S6 som vanntett eller vannavstøtende, men Edge-modellen klarer seg likevel over 20 minutter nedsenket i vann.
Samsung markedsfører ikke Galaxy S6 som vanntett eller vannavstøtende, men Edge-modellen klarer seg likevel over 20 minutter nedsenket i vann. (Bilde: Skjermdump Youtube.com)

Hvor mye juling tåler egentlig Galaxy S6 Edge?

Videoer viser Samsungs nye flaggskip tåle påfallende mye.

Det begynner å bli et slitt refreng. Hver gang en ny toppmodell slippes, skal noen gyve løs på den med alt de har. Enten bare for moro skyld, eller med et visst formål i bakhånd. Samsungs nye Galaxy S6 Edge er et flaggskip kledt i glass og metall, og den har en prislapp som er av det svært heftige slaget – rett under 8000 kroner.

Men hva innebærer det å ha glass på begge sider av en dyr smarttelefon? Toppmodeller fra både Sony og Apple har vært kledt opp i glass på begge sider, og så langt har vi sett modeller fra begge produsenter knuse fra tid til annen. To nye videoer som har dukket opp i helgen antyder at Galaxy S6 Edge tåler litt mer enn vi kanskje ventet oss.

Den ene av de to har spredt seg som ild i tørt nett i helgen viser det man må kunne kalle en ekstrem droptest av telefonen. Galaxy S6 Edge blir kastet flere ganger mot et hardt gulv. Lydene av at telefonen treffer gulvet er ikke tillitvekkende, men telefonen overlever strabasene.

Er denne videoen ekte?

Hvorvidt videoen er ekte er et godt spørsmål. Det dukker som regel opp en mengde bilder og videoer før og rundt lanseringen av et nytt produkt, og slett ikke alt holder vann.

Det skal likevel sies at Galaxy S6 Edge har en metalleppe som går rundt skjermen, og som også såvidt stikker ut foran skjermen oppe og nede. Det er en teknikk som er mye brukt for å skjerme glasset mot fall på plant underlag. Det kan tenkes at denne tar av for behandlingen telefonen får i videoen over.

Den andre videoen som dukket opp nå i helgen viser Galaxy S6 Edge bli nedsenket i vann. I begge sine foregående Galaxy S-generasjoner hadde Samsung en vanntett utgave å vise til.

Klarte seg 25 minutter under vann

Galaxy S5 var vanntett i det store og hele, mens Galaxy S4 hadde en egen Active-modell som skulle tåle det våte stoffet. Galaxy S6-modellene skal derimot ikke tåle vann, og dermed blir det ekstra imponerende når telefonen holder seg i live nesten 25 minutter nedsenket i en skål vann.

Etter å ha blitt fisket ut av skålen lar telefonen seg fortsatt skru på, men den fungerer ikke optimalt. Det har kommet vann inn flere steder, inkludert under kameraoptikken, og til elektronikk som styrer hele telefonen. Den vil nemlig ikke skru seg på hver gang det blir forsøkt.

Vanntett i all hemmelighet?

Det er slett ikke tilrådelig å utsette en smarttelefon for behandlingen Galaxy S6 Edge har fått i disse to videoene. Den ene av videoene vet vi ikke engang om er ekte. Men dersom den er det, kan det bety at Galaxy S6 Edge er langt mer solid enn kanskje de fleste hadde forventet.

Fasiten kommer så fort telefonen har vært på markedet i noen måneder, og vi får et inntrykk av reparasjonsbehovene.

Akkurat nå troner Samsung Galaxy S6 Edge øverst i testoversikten vår. Hvorfor kan du lese i denne testen.

(Kilder: phonearena.com, gsmarena.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen