Hvor langt løp egentlig Mario i Super Mario Bros?
Teknofil

Hvor langt løp egentlig Mario i Super Mario Bros?

Endelig får man svaret på det.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Du har helt sikkert spilt, hørt om eller sett noen spille Super Mario Bros, det klassiske Nintendo-spillet som ble lansert til NES her i Europa i 1987. Da har du kanskje også stilt seg selv spørsmålet: Hvor langt løp egentlig Mario i løpet av dette spillet?

Det er jo en kjent sak at rørleggere har mange talenter – bare se på Kurt Nilsen – så da er det jo lett å anta at den italienske rørleggeren Mario er ekstremt godt trent, og kunne ha deltatt i de olympiske leker.

Og Mario hadde gjort det greit på 5000-meteren. Utregningene til Nick Greene viser at den totale lengden på alle banene i Super Mario Bros er omtrent 5,4km. Verdensrekorden for raskeste gjennomspilling er på 19 minutter og 40 sekunder, og dermed kan man anta at Mario hadde løpt 5000-meteren på i overkant av 17 minutter.

Som Ubergizmo påpeker er dette omtrent fire minutter tregere enn verdensrekorden på distansen, men allikevel ganske habilt. Legger man også til at svømmebanene i spillet utgjør en distanse på 371 meter, tilsvarende syv lengder i et OL-basseng, må man kunne si at Mario er i ganske god fysisk form.

Utregningen ble gjort på bakgrunn av store skjermbilder av de ulike banene, der Marios størrelse ble målt i forhold til brettenes størrelse. Så da vet du det!

Få mario til å løpe de 5,4 kilometrene i nettleseren din:
Super Mario Bros har blitt gjenskapt i HTML5 og kan spilles gratis »

(Kilde: Ubergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen