Test

Hvilket Blåtann headsett?

Rekkevidde

Under bruk av headsettene oppdaget vi raskt at den hevdede rekkevidden på 10 meter er en sterk overdrivelse fra produsentenes side. Ikke ett eneste headsett klarte å opprettholde klar lyd over en distanse på over 4 meter, og så snart det kom hindringer i veien sank rekkevidden ytterligere.

Til tross for generelt sett skuffende ytelse, var det også store forskjeller innad i gruppen når det kom til rekkevidden. For å måle disse forskjellene, beveget vi oss rundt i lokalene med headsettene på, og registrerte hvor lenge lyden holdt seg klar (grønn), når lyden ble uklar og skurrete (gul), når det var umulig å høre hva som ble sagt (orange) og hvor langt vi kunne bevege oss før signalet brøt helt (rød).

Som vi ser, er det Nokias HDW-2 som kommer klart dårligst ut i denne testen. Lyden i headsettet å skurre allerede på 2 meters avstand i fri luft, noe som selvsagt er alt for dårlig! Heller ikke Bluespoon, SE HBH-60 eller Plantronics M3000 klarte å imponere på dette området, og samtlige av headsettene opplevde skurr når vi gikk ut av rommet vi brukte for testing og lukket døren.

De to modellene som klarte å gjøre et inntrykk, var Sony Ericssons HBH-35 og Siemens HBB-500, som begge klarte å levere klar lyd på opp til 3 meters avstand og ikke mistet talesignalet før vi passerte 4 meters avstand og to vegger. Dersom du har behov for å kunne bevege deg fritt omkring mens du snakker, uten å måtte drasse på mobiltelefonen, skulle altså disse være sikre kort.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen