GUIDE: Hvilken skjerm skal jeg se etter?
Guide

Hvilken skjerm skal jeg se etter?

Kjerringråd

Rengjøring

Mange lurer ofte på hvordan de skal få vekk alle fingermerkene og alt støvet som fort samler seg på skjermens overflate. De fleste er redde for å bruke for mye såpevann og diverse kjøkkenkluter, men de har sine grunner. Du trenger derimot ikke å få til innkjøp av noen unike rengjøringssett for å få skjermen ren.

En mikrofiberklut er det beste alternativet. Fukt denne lett, og puss i vei. Såpe skal du ikke trenge, kluten tar jobben på både fingermerker og colaflekker. Det er viktig at alle former for væske som du bruker når du vasker, påføres kluten og ikke skjermen. Små dråper kan lett skli ned mellom skjermpanelet og rammen rundt, og sørge for uheldige langtidseffekter.

Bruk aldri kjemikalier på skjermen, uansett hvor irriterende flekkene kan være. De fleste slike stoffer tærer hardt på skjermens overflate, og kan i verste fall ødelegge hele overflaten. Er flekkene ekstra seige, dypper du en q-tips i såpevann og skrubber med denne.

Døde piksler

Mange skjermer opplever problemer med døde piksler. Disse oppfattes som enten konstant prikker på skjermen som lyser, eller konstant svarte. Opplever du dette, bør du først høre med butikken om hvilke garantiordninger du har. Hjelper ikke garantien deg, finnes det enkelte råd som kanskje redder dagen din.

Programmet "Dead Pixel Tester" kan hjelpe deg med å finne døde piksler og vekke disse til live. Fungerer ikke dette, har vi et skikkelig kjerringråd på lager:

1. Finn området hvor det er en død piksel.
2. Slå av skjermen, og finn frem en liten bommullsdott eller ren pusseklut.
3. Maser området forsiktig i ca 30 sekunder med tommelen.
4. Slå på skjermen, og se om det hjalp :-)

Grunnen til at dette kan hjelpe er fordi transistorene i hver piksel meget sjelden fysisk dør. En av årsakene til døde piksler kan at krystallene i skjermpanelet ikke ligger riktig. Maseringen kan da rette opp dette.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen