Test

Hvilken MP3-mobil er best?

Dette året har vi testet en hel bråte med telefoner som produsentene stolt har kalt musikkmobiler. Men når man går telefonene etter i sømmene, blir man ofte overrasket over hvor lite energi produsentene har lagt i å gjøre telefonen egnet som musikkspiller.

I denne testen har vi hatt ti musikktelefoner under lupen. Mest overraskende var hvor stort sprik det var i batterilevetiden til disse telefonene. Den dårligste telefonen, Nokia N95, klarte bare å spille musikk i litt over 6 timer, mens den beste var Samsung F300, med over 37 timer spilletid. Sony Ericssons telefoner har også veldig god levetid, og alle stiller i "ca 20 timer"-klassen. Nokias telefoner stiller derimot konsekvent med spilletid på under ti timer.

Det var også store forskjeller i lydkvalitet, og overraskende nok er det to av de dyreste telefonene i testen, Nokia N91 og Sony Ericsson W950i, som har dårligst lyd. Bortsett fra disse to, får du jevnt over grei lyd om du velger en av de andre modellene i testen. Sony Ericsson W880i og Nokia N95 utmerker seg med god lyd, mens Sony Ericsson W850i har den klart beste lyden av alle.

Best i test
Etter å ha gransket telefonenes pakker, mp3-spillere og brukervennlighet, har vi kåret Sony Ericsson W850i til testvinner. Telefonen skiller seg positivt ut på de fleste områder.

Ikke bare har telefonen svært god lyd, den har også et batteri som lar deg lytte til musikk i nesten 21 timer. Mp3-spilleren er veldig brukervennlig, og lar deg sortere musikken din på en enkel måte. I tillegg kan du justere lydbildet om du ønsker det.

Telefonen leveres med et minnekort med 1 GB lagringskapasitet. Dette gir deg plass til rundt 250 sanger. W850i har dessuten et ess i ermet: Minnekorttypen telefonen brukes fås kjøpt i størrelser på 8 GB, slik at du kan lagre så mye som 2000 sanger på telefonen.

W850i har også den fiffige ekstrafunksjonen "Track-ID", som lar deg finne ut hva en låt heter bare ved å ta opp musikken du hører på for eksempel en kafé.

Det skader selvsagt ikke at W850i også er en knakende god mobiltelefon.

Mest for pengene
Om du vil ha en billig og god musikktelefon, anbefaler vi Sony Ericsson W300i. Denne telefonen koster rundt 1400 kroner, leveres med et bra hodesett, og et minnekort på 256 MB. Den spiller også musikk i 19 timer før batteriet takker for seg.

Nokia 5300 er også et godt valg for deg som vil ha en billig og god musikktelefon. Den koster rundt 1600 kroner, og leveres med 256 MB minnekort. 5300 når ikke helt opp siden batterilevetiden er svak: Under ti timer.

Styr unna
Nokia N91 8GB er det dårligste kjøpet. Ikke bare er lyden under middels, batteriet holder ikke ut i mer enn 9 timer og 40 minutter. At telefonen i tillegg koster 4000 kroner og i praksis er over to år gammel hjelper ikke. N91 ble nemlig lansert i april 2005, mens en versjon med 8 GB lagringsplass ble lansert i fjor høst.

Sony Ericsson W950i utmerker seg også negativt, men reddes av en særdeles brukervennlig og smart mp3-spiller og god batterilevetid. Dessverre er lyden langt under pari.

De andre
Nokia N95
når ikke til topps i testen. Selv om lyden er god, følger det ikke med minnekort i esken. Dermed er du nødt til å kjøpe dette i tillegg. Dessuten er batterilevetiden ekstremt dårlig. N95 spiller i drøyt seks timer. I tillegg er prisen på nesten 6000 kroner absolutt høyest.

Nokia 5700 er et helt greit valg, men telefonen er litt stor og har ikke spesielt god batterilevetid. Lyden er imidlerid grei, og du får med alt du trenger for å bruke telefonen som mp3-spiller, inkludert en fjernkontroll.

Samsung X830 er liten og praktisk, men har ikke like brukervennlig mp3-spiller som resten av telefonene. Lyden er likevel grei, og telefonen kan spille musikk i respektable 20 timer og 18 minutter. Telefonen har 1 GB minne uten mulighet for utvidelse, noe vi syns er litt lite.

Samsung F300 er i en klasse for seg, med mp3-spiller på baksiden og telefon på fremsiden. Telefonen har grei lyd, men utmerker seg ikke. Det følger med et etui med innebygget batteri. Med dette montert klarer F300 imponerende 37 timer avspilling. Dessverre er telefonen upraktisk, og mp3-spilleren er ikke spesielt brukervennlig.

Sony Ericsson W880i er en tynn og lekker mp3-telefon. Den har god lyd, spiller i over 20 timer, og stiller egentlig i samme klasse som testvinneren W850i. Den er imidlertid 600 kroner dyrere enn testvinneren. I tillegg er det litt upraktisk at hodesett må plugges inn i siden av telefonen. Alt i alt er W880i et godt kjøp om du er villig til å bruke penger.

Les hele testen på de de neste sidene

Sony Ericsson W950i   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen