Hvilken mobil skal du kjøpe til jul?

Skal du kjøpe ny mobiltelefon til noen i julegave? Mobiljungelen kan være vanskelig å navigere i. Her får du våre heteste mobiltips til typiske mobilbrukere.

Til: Teknoguruen 

HTC HD2

Teknologiguruen vil gjerne både Wi-Fi, GPS og rask mobilnettilkobling, samtidig som prosessoren må være kraftig slik at de krevende mobilprogrammene som installeres ikke henger.

Til den som vil ha en rå mobiltelefon med en svinaktig god skjerm i stor størrelse, kan vi på det varmeste anbefale HTC HD2. Her har du mye teknologi, en god MP3-spiller og en lynrask prosessor. Selv om skjermen er gigantisk, er ikke telefonen påfallende stor. Dens beskjedne tykkelse gjør at den heller føles smekker.

HD2 er en kraftpakke av en mobiltelefon som teknologiguruen kommer til å elske. Det gjør vi.

Les test av HD2 »

HTC Hero

En annen telefon som imponerer i denne kategorien, er HTC Hero. Denne telefonen er med på å bryte ny mark og får vanlige mobiltelefoner til å virke gammeldagse. I Hero er det programvaren som er mest imponerende, med operativsystemet Android som åpner for å installere store mengder ny programvare. 

Til Android kan du gjennom den innebygde programvareportalen laste ned musikkprogrammer som Spotify, en rekke kontorprogrammer og et vell av spill. Det meste er gratis eller koster veldig lite. Hero har i tillegg brukergrensesnittet HTC Sense på toppen av Android, noe som gjør det enda enklere og morsommere å bruke telefonen, og du kan skreddersy oppsettet helt etter egen lyst. 

Hero er kort og godt en vanvittig dynamisk telefon som du ikke blir lei av med det første. 

Les test av HTC Hero »

Til: Musikkelskeren

Sony Ericsson W995

Musikkelskeren trenger mye lagringsplass til musikken sin, god lydkvalitet og god batterilevetid. Samtidig er det jo greit at telefonen er brukervennlig.

Sony Ericsson W995 er en musikkspiller rett ut av esken, har et suverent kamera og har et vell av nyttefunksjoner. Dette gjør den vel verdt prislappen på 4000 kroner for alle som vil bruke mobiltelefonen til mer enn å bare ringe med. Samtidig er den svært enkel å bruke, med sine ryddige og innovative menyer og tradisjonelle taster i stedet for trykkskjerm.

Med 8 GB minnekort med i pakken, 3,5 millimeters uttak for hodesett og god lydkvalitet, er W995 en svært god mobiltelefon for de som vil høre på musikk.

Les test av W995 »

Til: Mobilfotografen

Samsung Pixon 12

Skal du kjøpe mobiltelefon til de som bruker den til å fange opp minner? Vi har testet Samsung Pixon 12 og en rekke andre kameramobiler grundig ved hjelp av måleutstyr og avansert analyseprogramvare. Og dommen? Samsung Pixon 12 har det beste kameraet du finner i en mobiltelefon.

God detaljgjengivelse og lite bildestøy gjør at telefonen har omtrent like gode kamerakvaliteter som et rimelig kompaktkamera, og det er imponerende i en mobiltelefon. Med Pixon 12 kan du faktisk knipse feriebilder som tar seg godt ut i fotoalbumet. Telefonen har også kraftig blits, som gjør at den fungerer utmerket innendørs. Den kan dessuten ta opp video i god kvalitet. 

Samtidig er Pixon 12 utmerket som mobiltelefon, med lynrask respons og det meste av teknologi under panseret.

Les test av Pixon 12 »


Til: Proffbrukeren

Nokia N97 Mini

Proffbrukeren vil ha fulltastatur for å skrive e-post raskt, e-poststøtten må være god og det må være mulig å åpne vedlegg som Microsoft Office- og PDF-dokumenter. 

N97 Mini leverer på alle disse punktene og vel så det, og alt styres fra fulltastaturet og en stor trykkskjerm som gir deg god oversikt i ditt mobile kontor. I tillegg har N97 Mini et bedre kamera enn andre telefoner i samme klasse og har dessuten en rekke underholdningsfunksjoner som en god musikkspiller med standard hodesettutgang og enkel tilgang til Facebook. 

N97 Mini er også en brukervennlig og god mobiltelefon på toppen av det hele.

Les test av N97 Mini

Til: Jegeren og fiskeren

Sonim XP3 Quest

Skal du kjøpe mobil til en som tilbringer mye tid i teltet? Da irriterer nok motparten seg over at dagens mobiltelefoner altfor lett bukker under for fuktighet i teltet, og at batteriet er utladet etter bare noen få mobilsamtaler hjem. Sonim XP3 Quest kan være en velsignelse. 

Greit, den har gammeldagse menyer, liten skjerm og et dårlig kamera. Men XP3 Quest har andre fordeler.

XP3 Quest tåler rett og slet vanvittig mye. Den kan senkes ned i vann, så litt fuktighet i teltet og i bukselommene er ikke noe problem. Den tåler også å bli kjørt over av en bil, slik at det ikke er noe problem å miste den i skogbunnen eller at den ligger i klem i sekken. Og om du mot all formodning skulle ødelegger den, stiller XP3 Quest med 3 års mer eller mindre ubegrenset garanti slik at du får ny telefon gratis.

Telefonen har også store taster, slik at du også kan treffe dem når fingrene er følelsesløse og bevegelsehemmet av kulden. Den er i det store og det hele beintøff, og sannsynligheten for at den svikter mens mottakeren er på tur er svært liten.

Les test av XP3 Quest »

Til: Bestemor

Doro 410gsm

Skal du gi en mobiltelefon i gave til noen i den eldre generasjonen? Doro 410gsm er beregnet på de eldre som har problemer med å forstå avanserte telefoner og/eller har redusert syn og/eller hørsel. 

Derfor er Doro 410gsm svært enkel å betjene og den har store taster. Likevel kan den motta MMS-bilder dersom du skulle få lyst til å sende feriebilder til bestemor, og den har et utseende som er lett å like. 

Les test av Doro 410gsm »

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen