Hvilken telefon har det beste kameraet?
(Bilde: Shutterstock)

Hvilken telefon har det beste kameraet?

Nettsted lot sju ledende fotografer og bildesjefer blindteste åtte populære mobiltelefoner.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det polske mobilnettstedet Teleguru har forsøkt å finne ut hvilken telefon som har det beste kameraet, og det helt uten å ta hensyn til hverken megapiksler eller bildebrikker. De har ganske enkelt tatt like bilder med alle telefonene, av ti ulike scenerier som skal representere typiske, hverdagslige situasjoner for den jevne mobilfotograf.

De har tatt ti bilder med hver telefon og valgt ut det beste. Informasjon som kunne avsløre telefonprodusenten ble fjernet, og en jury bedømte bildene uten å vite hvilke bilder som ble tatt med hvilke telefoner. Teleguru har valgt å bruke «auto» for alle bildene de har tatt, siden det er dette som er vanligst, og mest aktuelt for folk flest.

Disse telefonene var med i testen:

Juryen bestod av:

For hvert scenario har hvert jurymedlem valgt ut de tre beste bildene, og gitt de henholdsvis tre, to og ett poeng. Summen ble så regnet om til prosenten av poengene.

Foto: Skjermdump, Teleguru.pl

Størst ble best

Samsung Galaxy Note 4 stakk av med den høyeste poengsummen både blant dag- og nattbildene. Sammenlagt landet den store telefonen (som grenser til et lite nettbrett) på 33,57 prosentpoeng. Apple tok de to neste pallplasseringene med iPhone 6 og iPhone 5s, med henholdsvis 21,66- og 14,29 prosentpoeng.

En helt klar svakhet med denne testen er at resultatene er utelukkende basert på subjektive meninger, fra en så liten gruppe som 7 personer. Etter å ha sett gjennom bildene selv kan vi stort sett si oss enige med juryen, selv om vi i noen av scenarioene hadde rangert telefonene annerledes. Det kan nok også være en smakssak. Hvis du liker iPhone 5s’ dype sortnivå og kraftige kontraster vil den i mange tilfeller gå høyere ut enn Galaxy Note 4, men setter du pris på et større dynamisk område blir det omvendt.

Slik vi ser ut fra bildene har både HTC One M8 og Sony Xperia Z1 Compact fått velfortjente jumboplasser. Z1 Compact har sammenlagt fått 1,43 prosentpoeng, og HTC One M8 presterer like godt som låta «Mil etter mil» i sin tid gjorde i Melodi Grand Prix, og har altså ikke fått ett eneste poeng.

Med bare åtte telefoner i testen vil det være å dra det langt å si at Galaxy Note 4 har det beste kameraet i verden, men vi tar det for det det er, og synes resultatene er interessante likevel.

Alle bildene og resultatene kan du se hos Teleguru.pl.

Noen foretrekker uansett å ha et skikkelig kamera mellom hendene, sjekk vår test av Panasonic Lumix LX100»

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen