Illustrasjonsbilde. Blir Model Y Teslas fjerde modell?
Illustrasjonsbilde. Blir Model Y Teslas fjerde modell? (Bilde: Montasje: Tesla/Tek.no)

Navnet på den neste Tesla-modellen ble avslørt ved et uhell

Model S, 3, X og...

I en nylig Twitter-melding avslørte Tesla-toppsjef Elon Musk det som kan bli selskapets fjerde modell: Model Y. Ifølge Engadget kom meldingen som svar på et spørsmål fra Twitter-brukeren @AwesomelyOZ, som spurte ham om den varslede Crossover-versjonen av Model 3 vil få falkevingedører.

Musk var kjapp på ballen, og svarte med denne meldingen: – Det kommer både en Model 3 og en Model Y. Én av dem får falkevingedører.

Tesla-sjef Elon Musk kan ha vært litt kjapt ute da han tilsynelatende bekreftet eksistensen til en hittil ukjent modell: Model Y.
Tesla-sjef Elon Musk kan ha vært litt kjapt ute da han tilsynelatende bekreftet eksistensen til en hittil ukjent modell: Model Y. Foto: Flickr

Dette er imidlertid første gang en bil med det modellnavnet noen gang har blitt nevnt, og Musk var like kjapp til å slette meldingen. Siden har spekulasjonene rullet avsted, for dersom kun én av de to bilene får slike dører, ligger de an til å bli langt mer forskjellige enn tidligere antatt. Fra før av vet vi at Model 3 blir en sedan-modell, og at den skal komme i mange varianter. Én av dem ser altså ut til å bli kalt Model Y.

Modellnavnene skjuler en noe spesiell hemmelighet

Ifølge Elon Musk vil også Crossover-utgaven av Model 3, kalt Model Y, få slike falkevingedører. Her Model X.
Ifølge Elon Musk vil også Crossover-utgaven av Model 3, kalt Model Y, få slike falkevingedører. Her Model X. Foto: Tesla Motors

At Tesla faktisk har planer om å lansere en Model Y, virker ikke helt søkt. Faktisk har selskapet allerede sikret seg rettighetene til navnet. Men med denne siste bokstaven på plass, virker det som om brikkene i et større puslespill plutselig faller på plass. 

Det forventes nemlig at når Tesla Model 3 lanseres, vil navnet bli vist som et stilisert 3-tall: ≡. Dette symbolet kan også leses som en «E», og kombinert med bokstavene fra de andre modellene – Model S, Model X og Model Y – får vi det ganske utvetydige budskapet: S, E, X, Y.

Dette må sies å være på grensen til det spekulative, men ifølge Engadget er det kanskje ikke så søkt som det høres ut. Tesla har nemlig en tradisjon for humor i sine produkter.

Model S fikk for ikke lenge siden en ny modus med det morsomme navnet «Ludicrous Mode». Eller på godt norsk: «Helt tullete kraftig-modus».
Model S fikk for ikke lenge siden en ny modus med det morsomme navnet «Ludicrous Mode». Eller på godt norsk: «Helt tullete kraftig-modus». Foto: Tesla Motors

Ta for eksempel «Ludicrous Mode» i Model S P85D, «Bioweapon Defense Mode» i nylig lanserte Model X og et stereovolum som av ukjente grunner går til nøyaktig 11 – ikke 10, som jo ville vært nærliggende. For ikke å snakke om at det ligger en James Bond-bil bygget inn i Model S-operativsystemet (!). Tesla har foreløpig ikke kommet med noen videre uttalelser, så det blir spennende å se hva som faktisk kommer til å bli lansert.

Men etter i hvert fall sikkert: det kommer flere biler med falkevingedører fra Tesla.

Falkevingedører ser unektelig tøft ut. Her ses hele konstruksjonen på nylig lanserte Model X.
Falkevingedører ser unektelig tøft ut. Her ses hele konstruksjonen på nylig lanserte Model X. Foto: Tesla Motors

Tesla planlegger stor programvareoppdatering denne måneden:
I løpet av oktober blir Model S selvkjørende »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen