Hvilken av disse tre romdraktene bør NASA lage?
Teknofil
(Bilde: NASA)

Hvilken av disse tre romdraktene bør NASA lage?

Trenger hjelp til å velge design.

Romfartsorganisasjonen NASA vil utstyre framtidige astronauter med nye romdrakter, og trenger din hjelp. De har laget tre varianter av sin nye romdrakt  med ulike farger og finesser, men vet fortsatt ikke hvilken av dem de vil gå for. Nå kan du stemme for hvilken av de tre designene som er din favoritt, og bli med på å bestemme hvordan NASAs astronauter vil se ut i verdensrommet.

Bli med på valget

Romdrakten heter Z-2, og er en oppfølger til Z-1, som kom i 2012. Z-1 ble hyllet av Times Magazine som årets oppfinnelse i 2012 for å blant annet tilby astronauten langt mer fleksibilitet og bevegelighet enn det tidligere romdrakter har gjort.

Z-2 skal videreføre mange av Z-1s fordeler. Likevel har NASA valgt å gjøre overdelen til Z-2 langt stivere, noe du kan se på de tre designene nedenfor. Ifølge Engadget gjør det hardere materialet til Z-2 romdrakten langt mer motstandsdyktig mot støt og slag enn Z-1, noe som sikkert kommer godt med når man er ute og farter i verdensrommet.

Ingen av de to draktene vil imidlertid tas ut i verdensrommet med de første, da begge to bare er prototyper. NASA har sagt at den vinnende drakten vil bli produsert i løpet av 2014, og gå igjennom drøssevis av tester så fort de er klare.

Du kan stemme for din favorittdesign frem til 15. april. Valget står mellom den marineinspirerte «Biomimicry», teknologiinspirerte «Technology» eller den litt mer hverdagslige og sporty «Trends in Society»: 

Biomimicry.
Biomimicry.Foto: NASA 
Technology.
Technology.Foto: NASA 
Trends in Society.
Trends in Society.Foto: NASA

NASA har store planer for framtiden: 
Vil sende ut romroboter for å hjelpe astronautene »

(Kilder: NASA via The Verge og Engadget

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen