Hvert fjerde kamera uten speil

Det er alltid vanskelig å måle hva som selger hvor mye. Det kommer an på perioden man måler, geografisk område og om man måler antall enheter eller omsetning. Derfor vil man ofte høre flere konkurrenter påstå at de er størst.

Denne gangen er påstanden at nesten en tredel av systemkameraene som blir solgt er uten speil. Dette tallet har noen forbehold. For det første gjelder det i Japan. For det andre gjelder det kun siste uke i mai. Det nøyaktige tallet er 29,9% av omsetningen, 27,1% av antall enheter.

Volum i blått og verdi i rosa. Grafen dekker april og mai.
Volum i rosa og verdi i blått. Grafen dekker april og mai 2010.

Som du ser av figuren, som dekker perioden april og mai, har salget variert fra ca 15-20%, men fått en voldsom økning den siste uka. Dette skyldes blant annet at også Sony har kommet på banen, og selv om Sony ikke er den største aktøren ennå, har det antakelig styrket troen på formatet.

Japan ligger normalt foran resten av verden når det gjelder å akseptere ny teknologi, og kan derfor ofte brukes som en indikasjon på hvordan det vil utvikle seg andre steder.

De to store produsentene av systemkameraer, Canon og Nikon, sitter fortsatt på gjerdet, og vil ikke si om de kommer med noe sånt. Antakelig ser de markedet an. Dersom det blir populært, har de nok allerede noe i ermet som de kan slippe ganske raskt. Dersom det ikke blir det, har de spart masse penger på en dyr satsning.

De siste tallene fra Japan blir nok lagt merke til hos Canon og Nikon.

Kilde: BNCRanking (Norsk Google translate)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen